G4Media.ro

Angela Merkel le-a adus un omagiu organizatorilor tentativei din 1944 de asasinare…

Angela Merkel le-a adus un omagiu organizatorilor tentativei din 1944 de asasinare a lui Hitler, despre care a spus că sunt modele de urmat

Cancelarul german Angela Merkel a făcut apel sâmbătă la o rezistenţă hotărâtă împotriva avansului extremismului de dreapta în Germania, înaintea marcării a 75 de ani de la tentativa de asasinat împotriva lui Adolf Hitler, relatează DPA, preluată de Agerpres.

Data de 20 iulie ar trebuie să fie o zi de comemorare a tuturor celor care s-au ridicat împotriva regimului nazist, a transmis Merkel în mesajul său video săptămânal.

„Şi noi avem de asemenea datoria să ne opunem tuturor acelor tendinţe care vor să ne distrugă democraţia”, a mai afirmat cancelarul.

La 20 iulie 1944, Claus Schenk Graf von Stauffenberg a orchestrat un atac cu bombă în încercarea de a-l asasina pe Adolf Hitler. Planul a eşuat, Hitler fiind doar uşor rănit. Stauffenberg şi alţi circa 200 de oameni implicaţi în acest complot au fost executaţi de nazişti.

Merkel a spus că îi consideră pe organizatorii complotului ca fiind modele de urmat. „Ei au arătat că şi-au urmat conştiinţa şi, prin urmare, au făurit o parte a istoriei Germaniei care altfel ar fi fost definită exclusiv prin întunericul naţional-socialismului”, a declarat ea.

Merkel a subliniat de asemenea că Germania le datorează o mare recunoştinţă, pentru că nu ar fi existat Constituţia de după război fără astfel de acţiuni. „Astăzi putem să construim pe curajul acestor oameni şi să fim recunoscători că există această parte a istoriei noastre”, a spus cancelarul.

Ea a atras atenţia asupra numărului în creştere de extremişti de dreapta în Germania de astăzi. Recenta crimă a cărei victimă a fost politicianul local Walter Luebcke a arătat ce important este sprijinul pentru cei care îşi asumă o responsabilitate politică, a declarat Merkel.

„Acest lucru necesită un semnal clar din partea tuturor”, a spus Merkel.

Toţi germanii sunt invitaţi „să îşi facă treaba în societate pentru a garanta că democraţia noastră este solidă, că societatea civilă este puternică şi că extremismul de dreapta nu are nicio şansă”, a adăugat cancelarul german.

Foto: Colonelul Claus Schenk Graf von Stauffenberg, creierul atentatului eșuat din 1944 împotriva lui Hitler / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Si aluia cu cerneala pe barba lui milica constantinescu nu-i aduce merkelica un omagiu?!!!

 2. Jidanii îi vor distruge pe nemți ca nație. Peste 50 de ani rasă albă germană nu va mai exista. Va fi omul metis, un fel de egiptean la mutră.
  Acesta este scopul jidanilor, demult nu de azi.
  ….

 3. Hitler n-ar fi reusit atatea masacre fara sprijinul ofiterilor si aprobarea tacita a poporului german.

 4. Ba dar e ceva fascistareala aici in comenturi in ultima vreme. Parca abia asteapta romanu sa se vorbeasca de suprematia omului alb si alte dinastea legate de chipul si asemanarea omului de dumnezeul alb si blond. Ati uitat care va e descendentu biologic? Sau credeti toti ca v-a ejaculat divinitatea pe toti si sunteti puri ca lumina soarelui?

 5. Hitler este considerat un criminal din istorie , dar pentru poporul german el este un EROU , si asta istoria ne o va dovedi, el a actionat in interesul poporului german. Asa si armata română este considerată in Europa „o armata de curve tradatoare” dar pentru poporul român , armata română este EROUL din trecut fara de care noi nu am mai fi existat astazi in granitele actuale ale romaniei. Armata romana a actionat in interes national. Oricum la ce se intampla astazi in germania cu imigrantii musulmani chiar le plâng de milă nationalistilor germani. Planul Kalergi de mitisare a Europei se desfasoara cu repeziciune si in Germania, cu ajutorul lui Angela Merkel. Doar nationalistii extremisti germani mai pot impiedica acest lucru. Adolf Hitler e un adevarat german in istorie ,fata de Angela Merkel care a tradat atat Europa cat si poporul german. Cred ca daca ar invia Hitler si ar vedea ce se întâmplă cu poporul sau s-ar împușca la loc fara nici un fel de regret. Mai bine EROU mort decât SCLAV viu….

  • Cati 12 ani ai omule? Si tu suferi de chipul si asemanarea dumnezeului alb si blond?
   De unde ati prins ma toti boala asta? Adica stiu ca se imparte in anumite colturi de strada. Dar sunteti asa prosti sa o luati de buna voie?

 6. Interesant acest indemn la asasinat lansat de Angela Merkel! Nu spun ca nu ar avea temei, dar este total opus ideii de „political correctness”. In mod cert eliminarea fizica a unor mari ticalosi si criminali ar fi salvat multe victime inocente. Pana la urma din ideea de asa zis umanism se ajunge la condamnarea la moarte a multor oameni nevinovati, asa cum a fost si cazul eliberarii de catre Tudorel Toader a tuturor criminalilor periculosi care imediat au trecut la uciderea de oameni nevinovati. Tudor Toader si-a potolit astfel setea de sange. Mare ticalos acest rector de la Iasi!

 7. Germania a izgonit si a ucis evreii ….teroare,razboi,genocid..Dupa 80 de ani , Germania se declara multumita….e plina cu milioane de musulmani pasnici,harnici ,dornici de integrare si cu sute de geamii care promoveaza iubirea intre semeni.Oare de ce creste extrema dreapta germana? Ce o nemultumeste? ….se intreaba Angela,,mutti,,….dupa un asa bun gheseft…..

 8. Putin stupid in prima parte si hilar in a doua.
  E aiurea sa ceri poporului sa se opuna acelor tendinte de extrema dreapta dupa ce tu ai deschis cutia Pandorei aplicind tot felul de masuri de stinga (numai un exemplu, Schaueble, fost ministru de finante, spunea in 2014 ca imigratia e buna, in 2016 ca excedentul bugetar al Germaniei trebuie sa se duca in integrarea refugiatilor, iar in 2017 ca musulmanii sint liberi sa plece, daca nu le place Europa — e ilustrarea perfecta a faptului ca masuri radicale de stinga imping oamenii spre extrema dreapta).
  Apoi, in final, e de ris (sau de plins, depinde de ce parte a Finanzamt-ului te afli) cind cere germanilor „sa-si faca treaba in societate”. Pai, care germani? Aia care isi iau concediu de odihna o luna si jumatate pe an plus 2 luni de medical, plus cele 10 zile libere? Sau aia care platesc impozite progresive de ii ia cu ameteala? Mai bine facea apel la armata de oameni (germani si straini) care ingroasa conturile firmelor de intermedieri (Zeitarbeit si Leihfirma) pentru ca Germania e un stat atit de socialist incit, daca angajezi un om cu contract fix, pe perioada nedeterminata, ai toate sansele sa mai trebuiasca sa angajezi altii, de la vreo firma de intermedieri, daca vrei sa faci treaba.

 9. Deci Stauffenberg a fost un erou fiindca a incercat sa-l asasineze pe Hitler, desi nu i-a reusit. Dar lui Gavrilo Princip i-a reusit sa-l asasineze pe Arhiducele Ferdinand. Intrebare pentru dna Merkel: este sau nu este Gavrilo Princip un erou? Sau ar fi fost un erou numai daca rata asasinatul, asa cum l-a ratat Stauffenberg? Despre asasinul lui Kennedy n-o intrebam nimic pe dna Merkel, deocamdata. Nici despre Fanya Kaplan, care n-a reusit sa-l asasineze pe Lenin. Pina una, alta, iata la ce pericol sa expune dna Merkel: ca sa fie asasinata de un neonazist iar poporul german sa-l considere un erou.

  • Arhiducele Ferdinand a fost un monstru criminal ca Hitler? Nu, asadar Gavrilo Princip al tau nu e un erou, e un criminal. In conditii de razboi, perceptia asupra a ceea ce e crima sau nu, se schimba fundamental, depinde foarte mult de scop si consecinte.

 10. Exemple de urmat…
  Desigur ca Stauffenberg si cei din jurul sau au fost oameni lucizi, care prevedeau catastrofa in care, deja cu multa vreme inainta atentatullui, Germania nazista intrase. Desigur ca fiecare natiune are nevoie de eroi in panoplie. As fi insa foarte prudent cu astfel de impopotonari ale doamnei Merkel si imlicit a coalitiei pe care o pastoreste, mai ales in situatia in care nu numai extremismul de dreapta, dar si cel de stanga sunt foarte prezente in Germania.
  Problema este ca citand legea fundamentala germana, prin glasul doamnei Merkel, in acest moment, in contextul in care aceste grupari extremiste sunt tolerate ba chiar folosite de guvernanti pentru a-si garanta legitimitatea cu un cinism greu de imaginat, totul pare rupt din Kafka.
  In realitate Germania cancelarului Merkel se joaca cu nervii europeniilor, proiectand starea de lucruri din republica si in tarile din jur, ba chiar mai departe, dand lectii despre democratie. Miza este mare…
  Se pare ca multi confunda democratia cu prosperitatea economica, neantelegand legatura sanatoasa dintre politic si economic.
  In rest despre Stauffenberg si ai lui, numai de bine!

  Asadar, atentie la variatiuni pe aceiasi tema, si prin alte locuri!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.