G4Media.ro

Angela Gheorghiu îi răspunde Gabrielei Firea: Am bani de luat, nu am…

Angela Gheorghiu îi răspunde Gabrielei Firea: Am bani de luat, nu am datorii la stat

Soprana Angela Gheorghiu a răspuns, pe Facebook, marți seară acuzațiilor aduse de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spunând că nu are datorii la stat, ci, din contră, are bani de încasat de la staul român.

”Datorii la statul român nu am. Întâmplarea face că am primit recent o rectificare prin care se atestă că statul român, prin ANAF, trebuie să-mi returneze o parte din sumele pe care eu le-am plătit, autoritățile respective anunțându-mă că au greșit calculele. Sigur, am tot povestit despre pățania mea, pentru că mi se pare scanadalos acest comportament abuziv, dar nu am cerut cuiva să intervină pentru nimic, m-am plans mai mult. Mi-am plătit datoriile din România, ba mai mult decât atât, nu am nici măcar rezidență fiscală aici”, a explicat Angela Gheorghiu.

Replica sopranei vine după ce Gabriela Firea a acuzat-o că ar fi condiționat anul trecut acceptarea titlului de cetățean de onoare de intervenția primarului pe lângă ANAF pentru ștergerea unor datorii. Într-un comunicat de presă, Firea a spus că ”nu a dat curs acestei solicitări, neavând calitatea legală de a soluţiona astfel de probleme”.

Postarea integrală pe facebook a Angelei Gheorghiu:

Îmi pare rău că Primarul General al Bucureștiului a ales să răspundă mesajului meu cu o serie de inexactități și insinuări, ba chiar cu acuzații foarte grave, doar pentru că am curaj să spun lucrurilor pe nume.

Am anunțat înainte de data de 1 Decembrie că nu mai pot participa la ceremonia de decernare a titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului București din motive personale. Nu am vrut atunci să intru în detalii, dar am comunicat Primăriei că nu pot participa, dat fiind contextul social al respectivului eveniment, care ar fi putut să ducă la interpretări nepotrivite. Nu am fost informată că decizia de a primi acest titlu se putea lua în absența consultării mele.

Motivele specifice pe care le-am avut pentru a nu da curs invitației din decembrie le-am expus deja. Eram în punctul în care toată ceremonia ar fi fost doar un exercițiu de imagine pentru un politician. Soluția care s-a găsit, de a fi înlocuită peste noapte cu alte șase personalități doar pentru ca spectacolul să continue, a demonstrat că temerile mele erau îndreptățite.

Am susținut, într-adevăr, un concert în Piața Constituției, în anul 2017, la invitația și contractată fiind de Primăria Bucureștiului. Ce a contat pentru mine atunci a fost faptul că respectivul concert urma să fie gratuit pentru bucureșteni și pentru iubitorii de muzică din toata țara (concertul fiind transmis în direct de Televiziunea Română), dar și faptul că în seara aceea s-a cântat muzică de operă, în Piața Constituției, pentru mai bine de 10.000 de oameni. De aceea am acceptat să cânt. Datele financiare au fost negociate de impresari. Afirmațiile cu privire la onorariul de concert sunt în afara prevederilor contractuale și total lipsite de eleganță.

Deși nu trebuie să mă justific în vreun fel, precizez că am susținut de-a lungul vremii numeroase concerte pro bono, la care nu am cerut și nu am primit bani, concerte pentru cauze nobile, care meritau susținerea mea. Am făcut asta și pentru că îmi doresc și caut să întâlnesc publicul roman de câte ori am ocazia. De pe urma concertului umanitar pentru victimele de la Colectiv, jumătate din banii pe care i-am strâns sunt încă dați dispăruți, deși înteleg că între timp a fost câștigat inclusiv un proces.

Datorii la statul român nu am. Întâmplarea face că am primit recent o rectificare prin care se atestă că statul român, prin ANAF, trebuie să-mi returneze o parte din sumele pe care eu le-am plătit, autoritățile respective anunțându-mă că au greșit calculele. Sigur, am tot povestit despre pățania mea, pentru că mi se pare scanadalos acest comportament abuziv, dar nu am cerut cuiva să intervină pentru nimic, m-am plans mai mult. Mi-am plătit datoriile din România, ba mai mult decât atât, nu am nici măcar rezidență fiscală aici.

De-a lungul timpului, am primit distincții peste tot în lume. Iar politicieni importanți și-au făcut timp să vină și să îmi ofere aceste distincții în orașele în care am cântat. Simplul fapt că mă văd nevoită acum să mă justific în fața unor acuzații incredibile mă fac să aplaud corul din ce în ce mai puternic al românilor care cred că așa nu se mai poate și că în România lucrurile trebuie să se schimbe. Datorăm asta, o țară normală, cu un stat drept și cu politicieni puși în slujba cetățenilor, urmașilor noștri.

Foto: Angela Gheorghiu (Sursa: Facebook)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

 1. Nu trece o zi ca Rinocierii sa nu sparga porzelanul cel mai fin al acestei tari si sa nu incite la neliniste si nesiguranta.
  (Rinocier de serviciu Primarul General al Bucureștiului )
  Noroc ca avem inca personalitati cu care ne mai putem mandri, recunoscute in toata lumea.
  Ce poate fi mai frumos decat aceasta modesta admirabila concluzie.
  ” De-a lungul timpului, am primit distincții peste tot în lume. Iar politicieni importanți și-au făcut timp să vină și să îmi ofere aceste distincții în orașele în care am cântat. Simplul fapt că mă văd nevoită acum să mă justific în fața unor acuzații incredibile mă fac să aplaud corul din ce în ce mai puternic al românilor care cred că așa nu se mai poate și că în România lucrurile trebuie să se schimbe. Datorăm asta, o țară normală, cu un stat drept și cu politicieni puși în slujba cetățenilor, urmașilor noștri”.

 2. Îți trebuie o ureche de tinichea și un șorici foarte gros sa deschizi astfel de dispute. Ar putea sa tacă din când în când, nu poate să-i strice. Sper ca și alte personalități sa se delimiteze de partida hoților

 3. Creaturile astea, murdăresc tot ce ating. Oameni care au muncit pentru cariera lor, se lasă târâți în mocirla PSD. Cum poate cineva să creadă că emanația “Școlii Voiculescu” este altceva decât un jeg. Păcat!

 4. Doamna Gheorgiu este asa o mare patrioata incat si-a stabilit resedinta fiscala in afara Romaniei…

  • Se zice patriota, dar s-ar putea sa fie prea tarziu….

  • @coco Asa este, am gresit, multumesc de corectura!

  • Patriotismul se măsoară în bani mai nou? Cred că o firmă de marketing at putea cuantifica valoarea financiara a impactului pozitiv pe care Angela Gheorghiu l-a adus imaginii României.

   Desigur, pentru un guvern de hoți adus la putere de o masă de pomanagii, tot ce contează este că restul, fraierii, să-și plătească taxele..

  • „Patriotul” care nu își cunoaște bine limba își permite ironii penibile la adresa unui om care a făcut pentru țară mai mult decât el o va face până la sfârșitul vieții… Interesant și jenant. ?

 5. Doamna Firea suferă de o boală specifică PSD-ului: minte cum respiră. Oricum, ce s-a întâmplat pe stadion a venit ca un dos de palmă peste ochi după ce s-au lăudat cu sutele de mii de români care (cică) i-ar susține – prăpădiții aia aduși cu găleata sau cu forța la miting. Asta se face doar o dată la câțiva ani, pentru că nici măcar domniile lor nu au atât de mulți bani pentru pomeni. Sper să se obișnuiască: vor mai fi huiduiți…