G4Media.ro

Andy Robinson, antrenorul echipei naționale a României: „Pentru mine este important să…

sursa foto: Facebook/ Rugby Romania

Andy Robinson, antrenorul echipei naționale a României: „Pentru mine este important să convingem cât mai mulți tineri să joace rugby”

România a urcat pe locul 15 în clasamentul World Rugby după victoriile repurtate în cele trei meciuri test din noiembrie cu mai puțin de doi ani înaintea Cupei Mondiale din Franța. Antrenorul Stejarilor, Andy Robinson, a oferit un interviu exclusiv la RFI despre această toamnă plină de succes.

Echipa României a învins Uruguay la Verona cu 29 -14, apoi Țările de Jos cu 56 – 15 și în sfârșit Tonga cu 32 – 20, ultimele două meciuri desfășurându-se la București.

Reporter: După cele trei victorii în meciurile test disputate în luna noiembrie, se poate spune că echipa României a depășit criza declanșată în 2018 prin ratarea calificării, pentru prima oară, la Cupa Mondială?

Andy Robinson: Echipa a muncit din greu și cred că face progrese. Profunzimea lotului este realmente bună, cu câțiva jucători tineri care au apărut, dar și jucătorii mai vechi au evoluat bine. A fost reconfortant să-l vezi pe Mihai Macovei jucând bine împotriva Uruguay și împotriva Țărilor de Jos, iar când el nu a jucat cu Tonga, Cristi Boboc și Damian Strătilă l-au înlocuit cu succes.

Deci că încrederea sporește în cadrul grupului de jucători, încrederea că ne putem califica la Cupa Mondială din 2023, dar mai e încă mult de lucru, iar următoarele două – trei luni sunt cruciale pentru calificarea la RWC 2023. Ceea ce se poate remarca acum sunt progresele înregistrare și încrederea care sporește în cadrul lotului.

Reporter: Da, și mai ales în meciul împotriva Tonga, când au lipsit majoritatea jucătorilor care evoluează în Franța, precum și cei de la echipa campioană, Baia Mare, aflați în turneu în Africa de Sud.

Andy Robinson: Acea victorie s-a bazat mai ales pe o apărare foarte bună, o excelentă atitudine defensivă, o rată înaltă de efort din partea jucătorilor, iar pe măsura înaintării în meci noi am jucat tot mai bine.

Citește interviul complet pe RFI România

sursa foto: Facebook/ Rugby Romania

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. De ce sa joace rugby cit mai multi tineri? E un sport extrem de periculos, am cunoscut citiva fosti jucatori si TOTI aveau probleme serioase cu coloana, in special vertebrele cervicale da’ nu numai, cu genunchii, etc., plus comotii.
    Ar trebui promovate sporturile fara contact si fara violenta, inotul in primul rind.

    • Rugby-ul este un sport minunat, care promovează mult mai bine valorile de grup decât fotbalul, de exemplu. Trebuie multă forța și tărie de caracter sa te afirmi in rugby; când o echipa câștiga e datorită tuturor nu câtorva vedete. Și e de munca non stop pe teren, nu te poți odihni mai deloc.

    • Eu am spus clar care e problema cu sporturile de contact, iti pot lasa urme pe toata viata. Nu pun in discutie nici o secunda importanta sportului de echipa, are un rol formativ important. Problema e ca nu e deloc placut sa suferi de pe urma accidentarilor, rugby faci 20 ani (cu noroc si daca te apuci de tinar), vertebrele distruse, tendoanele rupte, meniscurile crapate, articulatiile soldului facute tandari, tijele in oase le ai pe tot restul vietii.
      Accidentarea la genunchi capatata la fotbal m-a facut sa renunt nu numai la fotbal dar si la ski, tenis, patinaj (gheatza si rotile). Din fericire inotul le suplineste pe toate 🙂