G4Media.ro

Andronizarea PSD-ului. Culisele unui vot PSD cot la cot cu USR, pe…

Andronizarea PSD-ului. Culisele unui vot PSD cot la cot cu USR, pe mandatele rectorilor, și cum a ajuns Andronescu să susțină ce prevedea legea Funeriu

Limitarea mandatelor de rector s-a transformat în metodă de răfuială și răzbunare, în mâinile Ecaterinei Andronescu, iar partidul i-a împrumutat comportamentul cameolonic. Social-democrații au votat săptămâna trecută cot la cot cu USR-ul proiectul de lege al acestora care prevede limitarea rectorilor la strict două mandate, indiferent dacă au fost întrerupte sau nu. Surpriză, însă: social-democrații s-au abținut în masă, când inițiativa a ajuns la vot în plenul Camerei. Pentru ca acest comportament să fie și mai schizoid, amintim că tot PSD a fost cel care a schimbat legea Funeriu-Miclea și a eliminat limitarea strictă a mandatelor, pe care acum pare că o vrea readusă.

Ce s-a întâmplat, însă, la cele două voturi ale PSD – unul pentru și unul de abținere pe limitarea mandatelor rectorilor? O comandă de vot pornită de la Andronescu și întoarsă de o mică revoltă a rectorilor, cu amenințări de demisii din PSD care au căpătat o importanță mai mare, odată cu apropierea moțiunii, potrivit surselor Edupedu.ro. Singurii care au fost constanți în votul dat proiectului, pe lângă inițiatorii USR, au fost parlamentarii UDMR. De ce? Pentru că așa îl pot opri pe Leonard Azamfirei să ocupe și al treilea mandat de rector al Universității de Medicină de la Târgu Mureș. Azamfirei este cel care de 8 ani le refuză maghiarilor facultatea în limbă maghiară.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. si ce, multi romani sunt schizoizi, nu se duc la vot si apoi se plang de guvernul PSD

  2. Cum sa limitezi mandatele feudalilor din invatamintul superior? Blasfemie, sacrilegiu, ei sint acolo pe viata, valoarea lor exceptionala impune si un parc cu statui la fiecare facultate.
    Impostura e jocul de societate cel mai prizat in Romania.

  3. Rectorii și toți dascălii NU ar trebui să facă politică, NU ar trebui să fie membri de partid. De ce? În universități și școli NU SE FACE POLITICĂ!!
    Ar trebui stipulat în lege, altfel ajungem unde suntem acum.