G4Media.ro

Anca Nedelcu: Această „cea mai lungă vacanță avută vreodată” va produce goluri…

Anca Nedelcu: Această „cea mai lungă vacanță avută vreodată” va produce goluri de cunoaștere. Anul viitor școlar va fi tot unul scurt, așa că avem obligația să reconstruim de acum pedagogia post-pandemie

„Această radiografie a două luni de școală altfel, cu totul altfel, aș spune că este o pedagogie de pandemie într-un sistem educațional care oricum era inegal din punct de vedere al distribuirii eficienței, responsabilității și creativității didactice, al resurselor, deci era un sistem pestriț oricum și peste asta s-a mai adăugat și această stare, evident deosebită”, spune Anca Nedelcu, profesor universitar la Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității din București într-o analiză făcută la conferința online Școala pe net.

„Anul trecut am primit o întrebare similară într-un interviu: „cum arată sistemul de educație?”. Înainte de pandemie era ideea unui sistem de învățământ ca un dalmațian, cu pete albe și negre, cu pete mari de eficiență, de creativitate, de inovație, de responsabilitate didactică, există astfel de zone și ne bucurăm, dar în același timp și zone care nu sunt întotdeauna luminoase, zone de distribuire inegală de resurse, de neajunsuri, de vulnerabilități, de închistare în proiect, de înghețare a unor activități creative. Așa mi se părea mie școala astă-vară”

Citește analiza integrală pe Edupedu.ro

FOTO: Scoala Finlandeza Sibiu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Nu stiu de ce, dar pe vremea cand faceam eu scoala, aveam impresia ca invat mai mult in timpul vacantelor decat in timpul scolii.

  2. Lasa, faptul ca n-au mai „invatat” ce face eul liric si nu si-au mai imaginat ce gandeste autorul in operele necunoscute international X Y si Z nu cred ca va afecta in vreun fel vietile elevilor.