G4Media.ro

Analiză: Facebook, Amazon, Apple, Google și Netflix consumă energie electrică cât România

Sursa Foto: cmcmarkets.com

Analiză: Facebook, Amazon, Apple, Google și Netflix consumă energie electrică cât România

Analiză a publicației italiene ILSOLE24ORE, citată de Rador:

Factura de energie electrică este exprimată în kilowați-oră, care reprezintă consumul de energie electrică al fiecărei locuințe. Unitatea de măsură este watul și echivalează cu producerea a 1 joule pe secundă (1J/s). Un KWh este egal cu 1000 de wați oră. Acestea fiind spuse, cât consumă BigTech?

Într-un an, cei cinci din grupul Faang (Facebook, Amazon, Apple, Netflix și Google), au consumat o cantitate de energie egală cu 49,7 milioane de megawați oră (MWh), mai mare decât cea consumată de Portugalia (48,4 milioane MWh) și de Grecia (46,2 milioane MWh) şi aproape cât România (50 milioane MWh).

Datele provin de la observatorul ESG Karma Metrix, care a analizat rapoartele de sustenabilitate ale grupului Faang (Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Google), prezentate de agenția de marketing digital AvantGrade.com.

Studiul explică totuşi că printre cele cinci companii, „se evidențiază din partea Apple şi Google semnele pozitive ale unei reduceri de CO2, datorită ponderii mai mari a surselor de energie regenerabilă și căutării active a eficienței energetice în centrele lor de date”. Trebuie amintit că Internetul produce emisii de CO2 atât pentru modalitățile prea puţin eficiente de a crea site-uri web și aplicații, cât și pentru combustibilii fosili care alimentează centrele de date. Potrivit Global Carbon Project, dacă Internetul ar fi o țară, aceasta ar fi a patra cea mai poluantă din lume.

Din 2018 şi până în 2020, consumul de energie al celor cinci giganți americani listați pe piaţa Nasdaq aproape s-a triplat, de de la 16,6 la 49,7 milioane MWh. (Traducerea Rador: Cătălina Păunel)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. @gicu latifundiari și mare propritar etțetera etțetera

    Buey vampuleo nu pot pricepe și basta cum mama drecu poți turna la inepții pe bandă rulantă și când cineva te mai și trage de mânecă torni fără să clipești altele și mai gogonate!
    Buey deșeu, ai trăit degeaba și la fel de degeaba o dai și colțu’! :)))))

  2. “energie electrică cât…” din titlu…