G4Media.ro

ANAF: Cetățenii pot trimite formularul 230 de redirecționare a 2% din impozitul…

ANAF: Cetățenii pot trimite formularul 230 de redirecționare a 2% din impozitul pe venit și prin curier sau prin Spațiul privat virtual

Formularul 230 “Cerere privind destinația sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi din pensii poate fi transmis de către contribuabili și prin curier la sediul Administrației Financiare la care aceștia sunt arondați, arată ANAF într-un răspuns pentru G4Media.ro. Lista curierilor autorizați poate fi consultată pe site-ul ANCOM.

În plus, ONG-urile beneficiare pot colecta declarațiile de la contribuabili și le pot trimite online, scanate, pe bază de borderou, mai arată Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Reamintim că termenul pentru depunerea formularului 230 este 30 iunie 2020 inclusiv.

Răspunsul integral al ANAF:

Formularul 230 “Cerere privind destinația sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi din pensii/Cerere privind destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat”, poate fi transmis, astfel cum se menționează în Anexa nr.1 – Procedura privind stabilirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează şi funcționează în condițiile legii şi a unităților de cult, precum şi pentru acordarea de burse private, aprobată prin Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 147/2020, cu modificările și completările ulterioare, prin următoarele modalități:

a) prin poștă, în mod individual;
b) prin poștă, pe bază de borderou;
c) direct la registratura organului fiscal, în mod individual;
d) direct la registratura organului fiscal, pe bază de borderou;
e) prin intermediul serviciului Spațiul privat virtual;
f) prin mijloace electronice de transmitere la distanță, pe bază de borderou, cu formularele 230 în format hârtie, scanate.

Menționăm că, în conformitate cu prevederile art. 2 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 13/2013 privind serviciile poștale, cu modificările și completările ulterioare furnizorul de servicii poștale este definit ca orice persoană fizică autorizată, întreprindere individuală, întreprindere familială sau orice persoană juridică a cărei activitate constă, în tot ori în parte, în furnizarea unuia sau a mai multor servicii poștale.

Registrul public al furnizorilor de servicii poștale este disponibil pe pagina de internet a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

Prin Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 936/2020 privind modificarea şi completarea Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 147/2020 pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează şi funcționează în condițiile legii şi a unităților de cult, precum şi pentru acordarea de burse private, conform legii, precum şi a modelului şi conținutului unor formulare, a fost reglementată modalitatea de transmitere a formularelor 230 prin mijloace electronice de transmitere la distanță, pe bază de borderou, cu formularele 230, în format hârtie, scanate.

Astfel, pe lângă modalitățile obișnuite de transmitere a formularelor 230, astfel cum sunt menționate mai sus, contribuabilul poate transmite formularul în cauză, scanat, la entitatea beneficiară, această din urmă putând transmite un borderou care are atașate formularele 230 scanate, fără a fi necesară prezența contribuabilului la organul fiscal.

Precizăm că, potrivit art. IV din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 69/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum şi pentru instituirea unor măsuri fiscale, pentru anul 2020, termenul pentru depunerea formularului 230 se prorogă până la data de 30 iunie 2020 inclusiv.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Lipseste ghiseul . ro din marea stire. Chiar si orban auzise de el desi nu stia pe unde e.
    Restul… stiu doar de ale lor.
    Pana la urma pot sa-mi fac online contul pe Spațiul privat virtual sau e tot cu programare fizica?

  2. Opaaa!

    G4Media cenzureaza si interzice posturile pe articolul pentru milogeala de 2%!

    Mai baieti G4Media: la cate mizerii si articole tendentioase postati de i-ati intrecut si pe baietii lui Dan Voiculescu, ar trebui sa veniti cu bani de acasa!

    Oare nu va este rusine sa cersiti bani pentru articole care lasa in urma lor comentarii pline de scuipati, injuraturi si tot felul de mizerii?

    Faceti jurnalism de calitate si pe urma cereti bani! Pana atunci nu ramaneti decat niste cersetori on line !

    • Chiar si „CODUL DEONTOLOGIC AL ZIARISTULUI” lucreaza in folosul statului corupt.
      Nu stii tu ce inseamna stire care prezinta interes public. Iti trebuie o facultate specifica sau un curs cu dimploma speciala ca sa prostesti lumea.
      E ceva de genul: nu poti sa-ti bagi nasul unde nu-ti fierbe oala cu nasul altuia

  3. Nu recomand ANAF. N-au rezolvat nici acum cu bonificatia lu Orlando pe 2018 si suntem in 2020.
    ANAF e o capcana. Aveti mare grija. SPV e de asemenea o capcana.

  4. SPV e o capcana montata de ANAF pentru contribuabili, avand urmatoarele hibe majore:
    – nu scrie nicaieri clar in aplicatia care e situatia fiscala a fiecaruia, respectiv daca are ceva de plata
    – daca depui declaratia unica, SPV nu-ti livreaza niciun document de plata sa poti plati pe loc
    – nu ai un link direct de plata cu cardul in SPV..
    – nu stii contul in care ar trebui sa platesti, trebuie sa faci muna de detectiv pe net, deci poti plati in contul gresit
    – SPV nu calculeaza automat bonificatiile in functie de data platii impozitului curent de plata, cum ar fi normal.. ANAF pune oamenii sa completeze noi hartii pentru bonus
    – formularul de declaratie (PDF electronic) nu e suficient de intuitiv.. ca sa declari un simplu venit cu impozitul aferent, nu ai un formular simplu ci ceva stufos.. Daca nu te pricepi un pic cu calculatorul si cu PDF-ul semnat electronic esti mort.
    – ANAF nu comunica de niciun fel cu contribuabilii.. daca mai au ceva de plata nu le trimite nicio instiintare pe mail, nimic.. n-ai pe cine sa suni sa intrebi ceva.. cum stai in calculatorul ANAF cu obligatiile, daca ai de reglat sume, nu ai pe cine sa suni

    NU recomand ANAF !!!

  5. Doar informativ, pentru că în SPV https://pfinternet.anaf.ro/ nu am putut găsi formularul de depunere D230:
    – am descărcat, completat, validat D230_27032020.pdf
    ( deci în versiunea publicată în 05.03.2020 și actualizată în 27.03.2020 conform https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/230.html )
    – acel PDF salvat l-am încărcat în https://formularespv-pf.anaf.ro/SNMD/d212/d212.xhtml
    – până la rezolvare (care a fost foarte rapidă), starea depunerii se poate verifica în https://www.anaf.ro/StareD112/ și este apoi disponibilă și în SPV https://pfinternet.anaf.ro/