G4Media.ro

Amsterdam: Primăria vrea să interzică accesul turiștilor străini la canabis

Sursa foto: Unsplash / David Gabrić

Amsterdam: Primăria vrea să interzică accesul turiștilor străini la canabis

Femke Halsema, primărița ecologistă a orașului Amsterdam, este îngrijorată de creșterea criminalității legate de piața drogurilor și vrea să interzică accesul turiștilor străini la canabis, potrivit Le Figaro.

Într-o scrisoare adresată consiliului municipal în 11 aprilie, ecologista Femke Halsema a anunțat că vrea să interzică vânzarea și consumul de canabis pentru vizitatorii străini. „Multe dintre problemele majore ale orașului sunt alimentate de piața canabisului: de la deranjul cauzat de turismul drogurilor până la infracțiuni grave și violență”, a declarat aceasta, pentru Dutch News. „Interzicerea vânzărilor către turiști este o intervenție necesară … și un prim pas spre reglementare”, a adăugat ea.

Aleasă în 2018, ecologista ia în considerare posibilitatea de a permite vânzarea de produse din marijuana doar cetățenilor olandezi și rezidenților din Olanda. „Există o interdependență îngrijorătoare între traficul de droguri ușoare și cel de droguri puternice: banii proveniți din comerțul profitabil cu canabis ajung rapid la drogurile puternice”, a acuzat Femke Halsema.

Cafenelele cu canabis sunt o atracție turistică, în special în Cartierul Roșu, una dintre cele mai importante zonă de prostituție din Europa. Mai mult de trei milioane de turiști intră în fiecare an în aceste celebre „cafenele” pentru a cumpăra droguri.

Amsterdam este, de asemenea, un centru important al traficului internațional de cocaină.

În 2020, un sondaj realizat de Biroul de Cercetare, Informare și Statistică din Amsterdam a arătat că 11% dintre turiști au declarat că nu s-ar mai întoarce niciodată în capitală dacă marijuana ar fi interzisă.

Consiliul municipal tinde să acorde prioritate calității vieții locuitorilor în detrimentul afluxului de turiști. „Amsterdam este un oraș internațional și vrem să atragem turiști – dar pentru bogăția, frumusețea și instituțiile sale culturale”, susținea Femke Halsema în The Guardian, la începutul anului 2021.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Doamna ecologista nu tine cont de un mic aspect, respectiv parea financiara. Doar nu va ganditi ca sutele de mii de turisti merge la Amsterdam pt parcuri.

  • curand vor face culoare separate , stiti voi, ca in plandemie, pentru turisti vs localnici. Olanda , tara care si a batut veteranii din armata ca nu vroiau sa se inoculeze cu forta

 2. adica pe romaneste, turistii sunt buni, dar sa faca ce vrem noi, cum vrem noi, cand vrem noi. De la sine inteles ca persoanele de fata se exclud de la aceste reguli.

 3. Unii se duceau pana in Amsterdam sa fumeze ceva…
  Alți, mai șmecheri, cum e Georgica fără frica Simion, sclavetele rușilor, fumează in parlament :)))

  • Nu prea cred… sa nu uitam de activistul userist dide, traficantul și supplierul de serviciu al progreseilor…

  • nu prea crezi ca oricum esti un trol rusnac. hai fa pasi! va sta usr in gat ca un os, stim cu totii de ce!

 4. Amsterdam e in UE. Asa ca pa pa pe baza de discriminare.

 5. Mișto știre de 4/20 🤣🤣

 6. Pierde toți turiștii români astfel!