G4Media.ro

Amnesty International cere Italiei să evite discriminarea persoanelor care nu s-au vaccinat…

Amnesty International cere Italiei să evite discriminarea persoanelor care nu s-au vaccinat împotriva Covid-19

Grupul pentru drepturile omului Amnesty International a cerut Italiei să modifice restricţiile dure anti-Covid, pentru a evita discriminarea persoanelor nevaccinate, transmite Reuters, citată de News.ro.

Într-un decret recent, guvernul condus de premierul Mario Draghi a făcut vaccinarea obligatorie pentru toţi cei peste 50 de ani, pentru utilizarea transportului public şi pentru o game de alte servicii, Italia fiind una dintre puţinele ţări care au luat măsuri similare, în încercarea de a reduce presiunea asupra serviciilor de sănătate şi a reduce decesele.

Amnesty International a cerut furnizarea de măsuri alternative, inclusiv folosirea măştilor şi testarea pentru Covid-19, pentru a permite populaţiei nevaccinate să continue să meargă la muncă şi să folosească transportul public ”fără discriminare”, a spus grupul într-un comunicat.

Conform regulilor actuale, care vor fi valabile până pe 15 iunie, purtarea măştii şi testul negativ pentru Covid-19 nu este suficient pentru a accesa mijloacele de transport în comun sau, pentru persoanele cu vârsta peste 50 de ani, la locurile de muncă.

Amnesty International Italia, divizia locală a grupului pentru drepturile omului, a spus că vaccinarea obligatorie ar putea fi justificată, dar trebuie limitată în timp şi ”proporţională” cu un scop legitim de protecţie a sănătăţii publice.

”Guvernul trebuie să continue să se asigure că întreaga populaţie se poate bucura de drepturile sale fundamentale, cum ar fi dreptul la educaţie, muncă şi tratament medical, în special pentru pacienţii non-Covid care au nevoie de intervenţii chirurgicale urgente”, se arată în comunicat.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Drepturile omului incep sa dispara treptat, iar vietile noastre sunt controlate de tehnologii. Mai ramane ca cineva sa ne urmărească live si suntem monitorizati total de niste psihopati care pozează în salvatorii nostri. Mizerabila omenire incepe sa-si arate coltii.

  2. De ce „se bagă” organizația asta în „treburile” interne ale unui stat occidental„ democratic și civilizat”, ar trebui să „se bage” în treburile statelor din estul UE care încă nu urmează modelul italian, austriac, francez sau australian !!!

  3. Eu m-am vaccinat cu doua doze dar doza trei nu o mai fac gata. destul cu discriminarile

    • Dar ce părere ai despre nevaccinați ?
      Ce părere aveai despre nevaccinați când cele 2 doze ale tale erau ca un pașaport diplomatic ?

  4. Dicriminarea este cat casa: printre cei de 50 de ani sunt si persoane sanatoase, care poate nu stat vreodata in spital, sau persoane care au trecut prin boala si au anticorpi. Legea din Italia va pica urgent.

  5. Discriminare?!