G4Media.ro

Amnesty International, apel la guverne să ofere ajutor afganilor și să le…

Amnesty International, apel la guverne să ofere ajutor afganilor și să le permită să plece rapid din Afganistan, iar celor mai vulnerabili să le fie acordate vize umanitare

Organizaţia Amnesty International avertizează, într-un raport publicat joi, că afganilor le este aproape imposibil să se refugieze din ţară, după două luni de când puterea a fost preluată de talibani, transmite dpa, citată de Agerpres.

Ţările vecine şi-au închis frontierele pentru afganii care încearcă să plece fără a avea documentele de călătorie necesare, lăsându-le multora doar posibilitatea de a fugi ilegal.

Raportul Amnesty International a fost publicat într-un context în care unele state europene sunt acuzate că resping ilegal afgani.

Amnesty International face apel la guverne să le permită afganilor să plece rapid şi fără birocraţie excesivă din ţara lor, iar celor mai vulnerabili să le fie acordate vize umanitare.

Talibanii au preluat controlul în Afganistan la mijlocul lunii august când forţele americane şi occidentale s-au retras din ţară.

Guverne străine au organizat rapid zboruri de repatriere a cetăţenilor lor şi au încercat să ajute personalul colaborator local.

Cu toate acestea, numeroase persoane nu au reuşit să fugă şi au rămas blocate în Afganistan, cu teama de represiune din partea talibanilor.

Ţara suferă şi o criză a persoanelor refugiate în alte zone ale ţării din cauza luptelor.

Situaţia din Afganistan este înrăutăţită de o criză economică şi umanitară în spirală şi care riscă să se accentueze pe fondul secetei şi al apropierii iernii.

Sursa foto: Twitter/ Department of Defence

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter