G4Media.ro

AmCham Romania, reacție dură la OUG-ul cu noi taxe și impozite: Opriți…

AmCham Romania, reacție dură la OUG-ul cu noi taxe și impozite: Opriți asaltul asupra economiei! Măsurile propuse sunt lipsite de responsabilitate și chibzuință și induc un haos generalizat în economia românească

Camera de Comerț Americană în România (AmCham) a recționat dur în legătură cu proiectul de Ordonanță de Urgență care prevede introducerea de noi măsuri fiscal ce urmează a fi implementate începând cu 1 ianuarie 2019. AmCham susține că măsurile propuse ”sunt lipsite de responsabilitate și chibzuință, și induc un haos generalizat în economia românească, fapt confirmat de primele reacții pe piața de capital”.

Redăm mai jos integral comunicatul AmCham

”Opriți asaltul asupra economiei!

Camera de Comerț Americană în România (AmCham Romania) solicită retragerea imediată a proiectului de Ordonanța de Urgență privind noile măsuri fiscale anunțate de către Ministrul de Finanțe în data de 18 decembrie cu intenția de a fi implementate începând cu 1 ianuarie 2019.

Considerăm că măsurile propuse, precum și maniera de adoptare a acestora sunt lipsite de responsabilitate și chibzuință, și induc un haos generalizat în economia românească, fapt confirmat de primele reacții pe piața de capital, care indică o erodare rapidă a încrederii investitorilor în numai câteva ore de la anunțarea acestui OUG.

Facem din nou apel la respectarea cadrului legal privind transparența decizională și consultările publice.

Stop the assault on the economy!

The American Chamber of Commerce in Romania (AmCham Romania) calls for the immediate withdrawal of the draft Government Ordinance on new fiscal measures announced by the Minister of Finance on December 18 and aimed for implementation starting with January 1st, 2019.

We consider that the proposed measures as well as their adoption manner to be irresponsible and reckless, throwing the market into a complete chaos, as confirmed by the first responses on the capital markets which indicate a steep erosion of investors’ confidence within hours from the announcement.

We reiterate the call for observing the legal framework regarding transparency in decision-making and public consultations.

AmCham Romania va continua să urmărească dezbaterile legate de OUG pentru a exprima punctul de vedere al celor peste 430 de companii – americane, românești și internaționale pe care le reprezintă.”

Ministerul Finanțelor Publice a publicat marți seară proiectul ordonanței de urgență care modifică zeci de articole din Codul Fiscal și din alte legi. Proiectul, anunțat de ministrul Eugen Teodorovici, introduce taxe noi și majorează altele existente.

Puteți citi aici proiectul integral

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

 1. Nu este adevarat ! Minciuni sorosiste ! Valcov stie ce face…va duce romania pe culmile excelentei cu acest plan economic grandios ! apropos …domnule draghici … asteptam acea plangere de inalta tradate si pentru amcahm astia !

  • Salut, cacat PSDist. Credeam ca ai murit de batranete, dar vad ca traiesti si tot ti-e dor de dictatura comunista.

 2. Daca stam bine si ne gandim acesta pare un atac economic asupra Romaniei. Cineva are interesul sa destabilizeze complet tara. Fie nu mai exista deloc bani la bugetsi sunt disperati, fie este un atac intentionat avand scopul de a arunca economia in haos. Seamana cu un atac cyber, insa de alta natura si care are loc in alt mediu.

  • E simplu:

   PSD i-a cumparat pe fraierii de romani prin cateva cresteri salariale, precum si prin pensii speciale (a se citi: nesimtite), pentru a-l putea scapa pe Dragnea de puscarie fara sa le sara tara in cap.

   Dupa vreo doi ani de debandada, au ajuns la fundul sacului, nu mai au bani de spagi, asa ca au inceput sa creasca taxele pentru cei 61% din romani, acei cretini care nu au votat in 2016.

   Asa e cand nu votezi, vine PSD si te saraceste, dar romanii sunt prosti ca noaptea si nu vor vota in 2019 si 2020 cu PLUS si USR, vor pleca din tara cel mai probabil.

  • Ba vor vota masiv cu USR si PLUS, ai sa vezi!

 3. Eu atat constat: ca PSD si Guvernul si-au subordonat BNR.
  In Parlament si in Guvern s-a aprobat in ultimul timp, inclusiv prin noua OUG, o serie de modificari de functionare a sistemului bancar.
  Intreb si eu: pentru ce ne mai trebuie BNR?! Ce mai face BNR in afara de comentarii filosofice sporadice?!

 4. Nu ne inteleg americanii astia! Doar a mentionat Orlando in proiectul de OUG ca aceste masuri sunt pentru o crestere economica „inteligenta”!

 5. Oare nici macar OUG- ul asta cu taxe, impozite si prorogari nu e un motiv in plus si suficient pentru deputatii si senatorii psd de a debarca guvernul asta antinational si cretin?! Bai opozitie, sariti dracului pe parlamentarii puterii si dati-le cu OUG- ul asta in cap!

 6. In Istoria Umanității au existat multe Entități (statale ori etnice) care și-au întemeiat existența pe principiul „FERICIREA MEA ARE LA BAZĂ NEFERICIREA CELORLALȚI”, dar două astfel de Entități, eu cred că au transformat acest principiu în Virtutea supraviețuirii lor, și anume :
  1. STATUL OLIGARH RUS (indiferent că a fost Țarist, Sovietic, Putinist). Atenție: nu este vorba de poporul rus al lui Dostoievski, Tolstoi, Gogol, Turgheniev, Ilf & Petrov etc.
  2. POPORUL EVREU (de-a lungul întregului său pelerinaj prin toată lumea și prin toate timpurile).

  IN FAȚA ACESTOR ENTITĂȚI, NOI, ROMÂNII, AM FOST ȘI SUNTEM VICTIME SIGURE PERMANENTE!

  DE CE OARE? RĂSPUNSUL ÎL ȘTIȚI CU TOȚII!

  Cred că atunci când aceste două Entități vor schimba principiul supraviețuirii lor, Lumea va deveni mai pașnică și mai atentă la ADEVĂRATELE amenințări care o pândesc:

  1. Modificările Climei Globale.
  2. Suprapopularea planetei (migrațiile care vor veni).
  3. Reducerea drastică și accelerată a Rezervelor de hrană și de apă potabilă.

  Doare?

 7. Sustinem masurile timide ale guvernului! Sprijinim orice partid care va avea in platforma nationalizarea Petrom precum si a altor companii „privatizate” la ordin strain. Sustinem iesirea din UE daca suntem tratati ca o tara bananiera.

 8. @2087 : Cu parere de rau trebuie sa-ti spun ca, cacatul (asistat) nu moare. El este ajutat de alti multi cacati sa supravetuiasca, iar chiar si atunci cand se „usuca”, trebuie sa ai grija sa nu calci in el. Haznalele televiziunilor din Romania sunt pline cu asemenea specimene, asa ca trebuie sa fii atent pe unde calci.
  In rest numai de bine. Nu te mai lega de toti c a c a t ii a s i s t a t i.