G4Media.ro

Ambulatoriul Spitalului Județean Suceava se deschide cu măsuri stricte de siguranţă sanitară.…

Ambulatoriul Spitalului Județean Suceava se deschide cu măsuri stricte de siguranţă sanitară. Pacienţii sunt rugaţi să anunţe dacă au simptome de COVID-19

Ambulatoriul Spitalului de Urgenţă (SJU) Suceava se redeschide de la 1 iulie pentru majoritatea specialităţilor, cu reguli foarte stricte stabilite de epidemiologi pentru reluarea consultaţiilor, a declarat într-o conferinţă de presă, marţi, directorul medical Valeriu Gavrilovici, citat de Agerpres.

El a spus că redeschiderea ambulatoriului în condiţiile evoluţiei infecţiei cu noul coronavirus impune luarea unor măsuri excepţionale de asigurare a triajului epidemiologic, respectarea măsurilor de igienă şi distanţare fizică, precum şi limitarea numărului de pacienţi care pot fi admişi în incinta clădirii, pentru a se face dezinfecţia în mod corespunzător şi a se evita la maximum posibil contaminarea.

Potrivit lui Gavrilovici, programările se vor face telefonic la numerele actualizate ale ambulatoriilor de specialitate sau online pe portalul SJU.

Pacientul programat se va prezenta în ambulatoriu la ora prevăzută, va evita staţionarea în grupuri, iar accesul în clădire se va face după triajul epidemiologic.

Totodată, conducerea SJU Suceava a făcut apel la pacienţi şi aparţinători să anunţe medicul de familie şi medicul specialist în cazul în care, între momentul programării şi prezentarea la ambulatoriu, au apărut suspiciuni sau simptome de infecţie cu noul coronavirus, respectiv dificultate de a înghiţi sau de a respira, tuse persistentă, tulburări digestive, dispariţia mirosului şi/sau a gustului.

Gavrilovici a spus că sistemul de consultaţii prin telemedicină se va păstra în cazul cabinetelor de Gastroenterologie, Diabet, Boli Infecţioase, Pneumatologie şi Dermatologie.

Directorul medical a precizat că în cazul Secţiei de Gastroenterologie este vorba de deficit de personal, la Diabet pentru protecţia pacienţilor care sunt din categoria de risc major în caz de infectare cu noul coronavirus, la Boli Infecţioase şi Pneumologie pavilioanele sunt secţii pentru pacienţi COVID, iar Secţia Dermatologie e în conservare pentru cazul în care numărul de pacienţi cu COVID ar creşte.

Sursa foto: suceavanews.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.