G4Media.ro

Ambasadorul SUA la Moscova, John Sullivan, a părăsit definitiv Rusia

Sursa foto: Twitter / Russian Embassy in the USA

Ambasadorul SUA la Moscova, John Sullivan, a părăsit definitiv Rusia

Ambasadorul SUA la Moscova, John Sullivan, a părăsit duminică definitiv Rusia, a anunţat într-un comunicat reprezentanţa diplomatică americană, susţinând că motivul plecării sale este încheierea mandatului.

”Ambasadorul în Federaţia Rusă, John J. Sullivan, şi-a încheiat mandatul ca reprezentant al SUA şi a părăsit astăzi Moscova”, a transmis ambasada, potrivit AFP.

John Sullivan a fost numit ambasador la Moscova în decembrie 2019.

”După plecarea sa (din Rusia), el va pune capăt carierei sale în funcţia publică, desfăşurată timp de patru decenii şi sub cinci preşedinţi americani”, adaugă acelaşi comunicat.

În vârstă de 62 de ani, Sullivan a fost secretar de stat adjunct în preşedinţia lui Donald Trump şi a ocupat mai multe funcţii înalte în ministerele Justiţiei, Apărării şi Comerţului.

Conducerea ambasadei SUA la Moscova a fost preluată de Elizabeth Rood, care va fi însărcinat cu afaceri.

Plecarea lui John Sullivan survine într-un moment când relaţiile ruso-americane trec prin cea mai gravă criză de la terminarea Războiului Rece. De când Rusia a atacat Ucraina la sfârşitul lunii februarie, Washingtonul a introdus sancţiuni economice dure contra Moscovei şi a oferit Kievului un ajutor militar substanţial, constând în arme moderne şi informaţii despre trupele ruse.

Viceministrul rus de externe, Serghei Riabkov, a afirmat vineri că SUA se află în pragul de a deveni parte a conflictului din Ucraina.

„Am avertizat în mod repetat Statele Unite despre posibilele consecinţe dacă SUA continuă să inunde Ucraina cu arme şi se implică în alte tipuri de sprijin direct pentru Kiev. În consecinţă, se pun singuri într-o stare apropiată de ceea ce se poate numi a fi parte în conflict. Frontiera subţire care desparte SUA de a deveni parte în conflict nu trebuie să fie pentru forţele înverşunate anti-ruse o iluzie că totul va rămâne la fel odată ce această frontieră va fi trecută”, a declarat Riabkov într-un interviu acordat postului rus Rossiya-24, citat de TASS.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Toate țările ar trebui să-și retragă ambasadele, Rusia doar minte tot timpul, nu se poate conta pe Rusia.

    • Iar ai iesit cu analfabetismul functional la vedere… Deageaba te obosesti sa citesti daca nu intelegi.

  2. S-a retras ambasadorul, dar ambasada în sine rămâne. Retrageri de ambasadori sunt peste tot, și Aurescu a retras ambasadori și a numit alții, nimic nou sub soare. Dacă SUA hotăra să retragă tot personalul diplomatic, adică să rupă relațiile diplomatice atunci era o problemă.

  3. Nu ar trebui sa mai fie deschisă nici o ambasadă a țărilor civilizate in putinstan. :-)))
    Să rămână orcii cu diareea de nord, china comunistă și eriteeea:-))) lol