G4Media.ro

Ambasadorul SUA la Berlin cere o anchetă independentă cu privire la jurnalistul…

Ambasadorul SUA la Berlin cere o anchetă independentă cu privire la jurnalistul care şi-a falsificat de mai mulţi ani articolele

Ambasadorul SUA în Germania, Richard Grenell, a cerut deschiderea unei anchete independente cu privire la jurnalistul Claas Relotius, de la Der Spiegel, care şi-a falsificat de mai mulţi ani articolele, relatează dw.com, citat de news.ro Grenell a precizat că dezvăluirile cu privire la Relotius “îngrijorează ambasada SUA, mai ales pentru că mai multe din aceste articole false erau referitoare la politicile SUA şi la anumite segmente ale poporului american”.

Ambasadorul a menţionat că le-a scris conducătorilor publicaţiei Der Spiegel, cerându-le “o anchetă independentă şi transparentă”.

Der Spiegel a publicat o scrisoare semnată de redactorul-şef adjunct Dirk Kurbjuweit, ca răspuns la solicitarea lui Grenell: “Le cerem iertare tuturor cetăţenilor americani care au fost insultaţi şi denigraţi prin materialele respective. Ne pare foarte rău. Nu ar fi trebuit să se întâmple aşa ceva. Totuşi, aş vrea să vă contrazic într-o privinţă. Atunci când îl criticăm pe preşedintele american, acest lucru nu reprezintă o atitudine părtinitoare antiamericană, ci doar o critică a politicilor celui care este în prezent în funcţie la Casa Albă. Sunt total conştient că Germania are să le mulţumească Statelor Unite pentru multe lucruri. Der Spiegel nu are o atitudine instituţională împotriva SUA. Aţi sugerat că şi în alte rânduri au existat ştiri incorecte despre ţara dumneavoastră. Vă rog să ne informaţi cu privire la aceste cazuri şi le vom analiza corespunzător”.

Revista germană Der Spiegel a dezvăluit miercuri că unul dintre jurnaliştii săi, premiat în mai multe rânduri, îşi falsifică de mai mulţi ani articolele.

Claas Relotius, în vârstă de 35 de ani, a primit la începutul lui decembrie premiul ”Reporterul anului”, pentru un articol despre tineri sirieni care s-ar afla la originea războiului civil ce a izbucnit în 2011.

El şi-a dat duminica trecută demisia de la săptămânal – unul dintre titlurile de referinţă în Germania.

Confruntat cu acuzaţii ale altui jurnalist, cu care a lucrat la un subiect la frontiera Mexicului cu Statele Unite, el a recunoscut, până la urmă, că a inventat declaraţii şi scene la care nu a asistat vreodată.

În total, cel puţin 14 articole ar fi fost falsificate – inclusiv unul despre un yemenit care ar fi petrecut 14 ani fără motiv la Închisoarea militară americană de la Guantanamo Bay (Cuba) şi altul despre Colin Kaerpernick, un jucător de fotbal american care îngenunchea în timpul intonării imnului american, în semn de protest faţă de inegalităţi rasiale. Relotius pretindea că i-a intervievat pe părinţii lui Kaerpernick.

Într-un lung articol despre acest scandal, redacţia Der Spiegel s-a declarat ”şocată” după falsificări ”la scară mare”.

Jurnalistul, care a lucrat mai întâi ca jurnalist independent pentru Der Spiegel şi alte publicaţii, a intrat în redacţia săptămânalului de la Hamburg în urmă cu un an şi jumătate.

Potrivit Der Spiegel, aproape 60 dintre articolele sale au fost publicate în revista tipărită pe hârtie sau pe site. (Sursa: News.ro)

Articol publicat în cadrul unui proiect comun G4Media.ro – IPP#StopDezinformare

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Acest ziarist este un ticalos. Ar merita multi ani de puscarie si o amenda consistenta !

 2. Ştiţi bine că sofismul altoit cu manipulare a reusit să dărâme splendidul edificiu al DEMOCRAŢIEI ateniene, edificat de SOCRATE iar, în spiritul vorbei românului mucalit: „Orice faptă bună, nu va rămâne nepedepsită” , adverarii SĂI, abili manipulatori, precum pastorul moderator din mass media românească, au folosit sofiştii, ca să convingă AGORA, că marele logician i-a smintit, atât pe tinererii cât şi pe seniorii, care frecventau grădinile ateniene, Liceum şi Academos, faptă considerată a fi o mare crimă socială, şi deci a fost convinsă AGORA să-l condamne să-şi bea bolul de cucută, ceea ce în demnitatea SA nu a putut refuza.
  Atunci SOCRATE s-a auto răstignit, deci a dovedit cu mult înainte, că a fost mult superior lui Iisus Hristos, care a fost răstignit de farisei şi sadukei. Şi totuşi SOCRATE a fost practic uitat, pe când Iisus Hristos, dipunând de propagandişti abili şi inteligenţi, cum s-au dovedit a fi apostolii săi, capabili să se răspândescă în special în vechiul Imperiu Roman, care se extinsese din orientul îndepărtat până la oceanul Atlantic, prin folosirea tipăriturii Bibliei, ca un suport de mass medie, au putut răspândi în toate regiunile creştinismul. (Sâc) ! Vedeţi dece bolşevicii lui Lenin şi Stalin pe care unii care ne conduc astăzi, par a fi apropiaţii lor, şi îi admiră încă pe măsură.
  În toate forurile de conducere, inclusiv în organizaţiile de bază, bolşevicii, aveau un compartiment de propagandă ? Ştiţi bine că Stalin era pe cale sa absolve seminarul ortodox, şi nu s-a dat la o parte să folosescă unele principii acolo învăţate ! Evident în mod CRIMINAL !
  Un „sofim” te conuce la altul ! Aşa a scris Marx „Capitalul” , Lenin a contribuit cu „proletariatul nu are de pierdut decât lanturile” si a ajuns la „noua politică economică” în care nimic nu se putea obţine decât stând la coadă” . Stalin a mai adăugat o noutate, a „arestat coada”, cine a încercat să fugă era executat pe loc sau în Gulag. Ceauşescu ne-a eliberat: „lăsându-ne să „pornim spre comunism în zbor” mumai că, lipsea căldura din casele „primite gratis”,şi mâncam: gheare de pui şi copite de porc, dar ne eliberase să putem sta iar la coadă la: păine. la aprozar, la butelii, la benzină, la ……etc.
  Iliescu a desfiinţat cozile inventând „capitalismul de cumetrie” şi vai de cei ce nu sunt cumetri !
  Dragnea ne-a urcat într-o sanie trasă de câini, El o conduce,alături de, Vâlcos, Teodorovici, Pleşoianu şi alţi acoliţi josnici, cu un băţ lung, de cappătul căreia a agăţat un cârmat bine fript şi vu miros ademenitor: Căinii se strădue să ajungă la cârnat şi trag sania în care ne-a urcat şi pe noi, iar „stupid people” care se minuneză de ce aud şi văd la A3 şi RTV, cred că vor ajunge la cârnat, si vor apuca şi ei o bucăţică, fără efort, stând în sanie şi aplaudând… ” Kakaia interesnaia ” …..Fake News ! SÂC !
  Oare ce are de gand să ne facă D-na premier Viorica Dăncilă, după ce a dat OUG -Vâlcov&Teodorovici, după ce s-a preluat „Preşedenţia Uniunii Europene, flancată de o gaşcă de sofişti, la care aş adăuga pe Tudorel Toader, şi Tăricean, coordonţi de un adept al sofismului in scopuri aculte şi personale de Liviu Dragnea ! Dece să nu-i judecăm in special pentru aceste fapte josnice, pentru că actualele coduri penale abil modificate nu ne mai permit să le dovedim delictele economice de corupţie şi manipulare prin orice mijloace, a românilor oneşti, harnici, cu frica de păcatul incălcării legilor morale cetăţeneşti, şi a ţării, comportându-se ca adevăraţi creştini !
  Prof.dr.ing. Terzi Petre – Desemnat ” Man of Year 2009 -for Romania ” , de catre American Biographical Institute, Inc. – Host of The Worldd Forum, University of CAMBRIDGE, England
  22.12.2018. Berceni-Ilfov

 3. Ce mi se pare caraghios este ca ambasadorul a cerut o anchetă transparenta care ar fi dus la o explicație a modului prin care un sarlatan a ținut capul de afiș al presei Germane si nu numai iar conducerea Der Spiegel i-a dat această explicație direct: nu e vorba de informații ci de politică. Așa a fost promovat acest neisprăvit precum sunt promovați absolut toți neisprăvitii din presa. Cine întreg la minte își poate imagina că un jurnalist poate publica ceva care intră în contradicție cu interesele angajatorului? Credeți că dacă mâine lui Tăpălagă ii pica în mână o analiză cu probe care sa arată câte sute de miliarde de Euro au fost furate sau deturnate prin intermediul serviciilor secrete, o va publica? O s-o arunce la gunoi și își va da cu aghiasmă pe ochii care au văzut documentul.

 4. Pe site-ul asta jurnaliștii nu pot spune numele Liviei Stanciu, judecătorul care a constituit completurile de 5 nelegal, deși au scris o mulțime de articole pe tema asta.

  Sa vezi fraze contorsionate și chinuite, încercând să dea vina pe CCR, PSD, Dragnea, soarta potrivnică anticoruptiei etc.

  Se pare că peste tot in lume presa a murit, a rămas doar propaganda.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.