G4Media.ro

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, începe turneul „50 States, One Community”…

Sursa foto: Facebook/ Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Romanian Embassy to US

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, începe turneul „50 States, One Community” în comunitățile românești din Statele Unite / Prioritate a mandatului de ambasador: intrarea României în Programul Visa Waiver

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, începe turneul „50 States, One Community”, vizitând comunitățile românești din statele americane.

„Vreau să ne cunoaștem personal, indiferent de punctul cardinal al Americii în care vă aflați. Vreau să spunem împreună povestea României și prin acest demers, îmi doresc să fim parteneri în realizarea unui deziderat care reprezintă una dintre cele mai importante priorități ale mandatului meu de ambasador: intrarea României în Programul Visa Waiver. Pentru asta, am nevoie de sprijinul vostru, de implicare activă în procesul de cooptare a autorităților americane”, a declarat ambasadorul Andrei Muraru într-un mesaj adresat comunității de români din SUA, se arată într-un comunicat al Ambasadei României la Washington.

Prima vizită oficială ca parte a acestui turneu va începe, la finalul acestei săptămâni, în statul Ohio, unde Muraru se va întâlni cu membrii comunității de români, vizitează Catedrala Ortodoxă Română Sf. Maria din Cleveland, cea mai veche parohie românească ortodoxă din SUA, precum și Grădina Culturală Română. De asemenea, ambasadorul român va avea întâlniri cu conducerea Cleveland State University și conducerea companiei Timken.

„Ambasadorul României a ales, în mod simbolic, să înceapă această serie de vizite cu statul Ohio, acesta fiind unul dintre statele țintă ale primului val de emigrație românească”, precizează ambasada.

Context

În Ohio, în special în zona orașului Cleveland, se află una dintre cele mai vechi comunități de români din SUA. Catedrala Ortodoxă Română Sf. Maria din Cleveland este cea mai veche parohie românească ortodoxă din SUA, în 2004 celebrând o sută de ani de existență. De asemenea, din Cleveland International Hall of Fame History fac parte mai mulți membri de origine română.

Grădina Culturală Română, inaugurată în 1967, face parte din seria Grădinilor Culturale din Cleveland, acesta fiind un parc public înregistrat în Registrul Național al Locurilor Istorice din SUA. În Grădina Culturală Română se află o statuie a compozitorului George Enescu și este arborat în permanență drapelul României. Pe indicatorul care oferă explicații privind Grădina Culturală Română, se arată că „Societatea Carpatina, prima societate românească din America, a fost înființată la 1 noiembrie 1902, când un mic grup de 41 de români s-a întâlnit și a pus bazele societății”.

În Cleveland există un Consulat General Onorific al României. De asemenea, în zona Cleveland este localizat sediul Uniunii şi Ligii Societăţilor Româneşti din America, cea mai veche organizaţie a românilor americani.

Sursa foto: Facebook/ Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Romanian Embassy to US

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

 1. Ce face deosebit acest individ submediocru de se bucura de atata atentie din partea presei si a G4 in special? Acest individ nu face nimic deosebit. Orice diplomat are in fisa postului sa tina legatura cu comunitatile iar atat la Washington, cat si la LA sau NY sau Chicago sunt consuli care fac asta in mod regulat. Este jobul lor si nu se lauda. Laudati-l pe acest submedicru numit politic doar daca face ceva deosebit nu pt ca isi cauta motive de turism in statele americane.

  • Submediocrul ăsta a fost acceptat instantaneu de cei ce împrumută și conduc SUA de la înființare.

  • Maximus microcefalus, l-au acceptat fiindcă e cel mai bun slugoi,o calitate pe care americanii o apreciază la maxim!

  • Creier de popică, ce scriu și ce înțelege și scrie el. Cînd îți definește viața bila ce te lovește mereu în cap îți alegi un nume în consecință!

 2. Politica asta:
  „într-un mesaj adresat comunității de români din SUA,”
  „am nevoie de sprijinul vostru, de implicare activă în procesul de cooptare a autorităților americane”

  Păi daca problema e la noi la evidenta pasapoartelor
  si la neimplicarea procurorilor
  Cum pot sa ajute ei?
  nu e totul la PNL PSD?

 3. Americanii ne vor scoate vizele, când vor dispărea leprele și ,, roșii”. Până atunci ambasadorul nostru- pupil sau ucenic de-al marelui Fenechiu, ne prostește pe toți cu câtă treabă… se face el, că face.

 4. A fost trimis pe post de agent electoral, e clar ca nu-l vor lua in seama americanii.