G4Media.ro

Ambasadorul Israelului salută promulgarea Legii privind înfiinţarea Muzeului Holocaustului: România a dovedit…

Ambasadorul Israelului salută promulgarea Legii privind înfiinţarea Muzeului Holocaustului: România a dovedit că şi-a însuşit lecţia trecutului şi a devenit un model de bune practici pe plan european

Ambasadorul Israelului, David Saranga, salută promulgarea Legii privind înfiinţarea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România de către preşedintele Klaus Iohannis. ”România a dovedit pe deplin că şi-a însuşit lecţia trecutului şi a devenit un model şi un exemplu de bune practici pe plan european”, a transmis ambasadorul citat de News.ro.

”Apreciez în mod deosebit sprijinul Preşedintelui, al Guvernului şi al Parlamentului în privinţa înfiinţării Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului. Acesta va constitui, fără urmă de îndoială, un instrument important în confruntarea capitolului întunecat al Shoah-ului în România. România este o ţară care nu numai că promite măsuri, ci una care şi adoptă o poziţie fermă împotriva xenofobiei, a rasismului, a discriminării. Trăim într-o perioadă în care xenofobia, antisemitismul, intoleranţa şi negarea Holocaustului sunt chestiuni problematice în Europa. România a dovedit pe deplin că şi-a însuşit lecţia trecutului şi a devenit un model şi un exemplu de bune practici pe plan european în acest domeniu”, a transmis, marţi, ambasadorul Israelului, David Saranga.

Porivit acestuia, în ultimii ani, autorităţile din România au depus eforturi remarcabile în promovarea educaţiei asupra subiectului Holocaustului, prin măsuri concrete.

”Informarea generaţiilor tinere cu privire la Shoah, promulgarea de legi ce interzic negarea Holocaustului, previn şi combat antisemitismul, precum şi obţinerea unei definiţii de lucru a antisemitismului sunt doar câteva exemple ale proiectelor de succes desfăşurate în România”, a mai transmis Ambasada Israelului, citat de News.ro.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Bun
  Asteptam pe Benny Stenmetz sa ii aratam Holocaustul financiar produs de el, il asteptam pe Elan Schwantzenberg sa se duca la Rahova, iar baietii Black Cube sa vina de buna voie la Rahova

  Shalom

  • Ai sarit peste niste capitole: atrocitatile din Basarabia si Transnistria impotriva soldatilor Romani, apoi „binefacerile” aduse de partidul comunist DIN Romania (deci NU Roman!) prin membrii sai ana pauker, teohari georgescu (alias burach tescovici),
   walter neulander etc. Lista e lunga.

  • @goe
   Astia taiati imorejur sunt niste kknari cu acte in regula ( cu referintele istorice mentionate ) cei din prezent sunt Inculpatzi aparati de Un Ambasador

  • @un domn:
   Poate in muzeul ala al lor, se va gasi loc in niste sali si pentru astia pe care ii mentionez eu. Si daca se pune problema unei despagubiri, probabil ca toti astia care am trait sub comunisti ar trebui sa fim despagubiti si noi.
   Cei despre care vorbesti tu ar avea loc intr-un muzeu cu zabrele.

  • Asta e o strategie globala de a ne face pe toti sa ne simtim vinovati, sau cum? Ca mizeria din biblie cu botezul: o ghilimoata abia nascuta e pacatosul pacatosilor, nu?
   Si ca sa compensam „vina”, dam la schimb niste afaceri, niste imobiliare, niste tunuri cu armata, ca doar la alea nu s-a uitat nimeni dupa 90… acolo e crema!

  • @Vinceroy: cam asta cred si eu!

  • Trolul analfabet care-și zice că e „domn” e doar un troglodit trist, incult, rasist și antisemit. Cu fiecare postare, face dovada a cât de ignorant este. Ălălalt, in schimb, e un alt specimen, cu minte puțină, că d-aia stăpânii lui l-au și numit Goe. După ăsta, dacă unii membri ai unei etnii „comit atrocități” sau alte infracțiuni,toți membrii etniei sunt automat vinovați. Adică, toți oamenii de pe planetă, că doar n-o exista vreo etnie care să n-aibă cel puțin un vinovat de-a lungul timpului. Iar criminalii care înjunghie, de exemplu, n-au nicio vină, în particular, ci doar ăia care aduc cuțitele, int general. La fel și cu „binefacerile partidului comunist din România”. Tare penibil pentru un nemernic, să fie și prost. După care vine alt bătut în cap care vede ” strategii globale” de stabilire a „vinovățiilor” când doar niște rasiști demenți sunt cei care văd „vinovați” peste tot:toți evreii, toți germanii etc

 2. Foarte bune practici! Sunt dati dracu’ romanii astia pe plan extern! Dar sunt si mai ai dracu’ pe plan intern!

  • Cine pe cine s-a gasit pe aceste meleaguri? Romanii erau deja aici cand evreii s-au imprastiat prin Romania dupa interese economice. Ca doar nu se stabileau in Ro de dragul muntilor Carpati. Si ordinul impotriva evreilor nu a fost al romanilor ci au primit ordin de la altii mai puternici. poporul roman trebuie sa fie vinovat pt altii?

  • Care va să zică, fiecare poate să omoare pe cine vrea, dacă „primește odin de la alții” , n-are nicio vină, nicio responsabilitate. De unde or răsări atâția cretini?

 3. Sunt de acord cu înființarea muzeului holocaustului, Dar cu condiția ca acesta să fie înconjurat de-un muzeu al artiștilor neamului nostru și peste tot să existe prezentată adevărata istorie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.