G4Media.ro

Ambasadoarea Franței la București, avertisment legat despre modificarea Codului de Procedură Penală:…

Ambasadoarea Franței la București, avertisment legat despre modificarea Codului de Procedură Penală: ”Poate afecta cooperarea judiciară a României cu celelalte state UE”

Ambasadoarea Franței la București, Michele Ramis, a avertizat joi că modificarea Codului de Procedură Penală, votată luni noaptea în Parlament, poate afecta cooperarea judiciară dintre România și celelalte state membre UE.

„Partenerii europeni şi-au manifestat preocuparea faţă de modificările la codul de procedură penală adoptate acum două zile. Ne temem că acestea vor afecta cooperarea judiciară dintre ţările noastre şi România. Uniunea Europeană este un spaţiu juridic integrat şi tot ce se întâmplă într-o ţară poate avea consecinţe în restul ţărilor. Dar procesul nu e terminat, vom examina atent, cu respectarea prerogativelor și puterilor fiecărei instituţii române”, a declarat joi Michele Ramis.

Michele Ramis este primul ambasador acreditat la București care atrage atenția asupra impactului modificărilor la Codul de Procedură Penală, modificări criticate dur de o mare parte a sistemului judiciar și de societatea civilă. La întâlnirea cu președintele Iohannis, ambasadorii statelor membre UE și-ar fi exprimat îngrijorarea în legătură cu acest subiect, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Ambasadoarea Franței a făcut declarațiile în marja conferinței “Protecția copilului – aspecte legislative și cooperare inter-instituțională”, eveniment organizat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în parteneriat cu Ambasada Franței în România și Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC).

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Da, dar Draqnea &Co. asculta doar ce spune ambasada CCCP.

  2. Dacă vă cumpăram mizeriile alea de helicoptere mai afecteaza cooperarea judiciară?

  3. Ce face dragnea si coalitia nu are nicio legatura cu elicopterele morjan fiu de psdist daca nu te pricepi decit la propaganda lui alta intrebare dute si te plimba ce spune doamna este foarte corect

  4. Nu fii psd fii cu capul pe umeri sau rsti asistat social cu mii de euro in conturi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.