G4Media.ro

Amazon se oferă să plătească taxe de școlarizare pentru 750.000 de angajați…

Amazon se oferă să plătească taxe de școlarizare pentru 750.000 de angajați / Sunt 10,9 milioane de oferte de locuri de muncă în SUA

Amazon s-a oferit să acopere costurile de școlarizare pentru toți cei 750.000 de angajați din prima linie din SUA, în dorința de a păstra și de a atrage personal pe fondul unei penurii de forță de muncă, anunță BBC.

Compania a anunțat că va investi 1,2 miliarde de dolari în acest program, lucrătorii putând accesa astfel finanțarea anuală atât timp cât vor rămâne angajați la Amazon.

Este cea mai recentă mare companie care oferă finanțarea educației muncitorilor după mișcări similare ale Walmart și Target.

Într-o postare pe site-ul companiei, Amazon a declarat că oferta sa de școlarizare universitară se va aplica la „sute de parteneri educaționali din toată țara” fără a preciza care dintre aceștia.

Gigantul de comerț online a spus că va acoperi diferite tipuri de educație, inclusiv diplome de liceu și cursuri de limba engleză, precum și extinderea formării la locul de muncă pentru 300.000 de angajați. „Amazon este acum cel mai mare angajator din SUA și știm că investițiile în formarea gratuită pentru echipele noastre pot avea un impact uriaș pentru sute de mii de familii din întreaga țară”, a spus un oficial al companiei.

10,9 milioane de oferte de locuri de muncă în SUA

Potrivit Departamentului Muncii din SUA, ofertele de locuri de muncă au atins un nivel record de 10,9 milioane în iulie, depășind numărul de șomeri cu peste două milioane.

Experții spun că un amestec de oameni care părăsesc forța de muncă în timpul pandemiei, îngrijorările persistente cu privire la Covid și lipsa îngrijirii copiilor au prelungit această criză.

Luna trecută, Walmart a declarat că va plăti costurile de școlarizare și cărți pentru personalul său orar, fiind aproximativ 1,5 milioane de persoane eligibile.

Și Target a spus că va oferi diplome de licență gratuite mai mult de 340.000 de angajați la magazinele sale din SUA.

Firmele au crescut, de asemenea, salariile inițiale sau au oferit bonusuri pentru a câștiga muncitori, unele chiar îndemnând tinerii de 14 și 15 ani să aplice pentru a fi angajați.

sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Medium tenure in Amazon e de 1,3 ani, asta e durata medie pe care o petrece un angajat in Amazon. E cam greu sa rezisti mai mult cand cultura organizationala preaslaveste programul de lucru de minim 12 ore pe zi, iar suprasolicitarea angajatilor e scopul fiecarui manager de acolo.

  2. nivelul de coruptie in randul managerilor departamentelor din amazon e la fel de mare ca intr-o tara din lumea a3a