G4Media.ro

Alți 200 de militari britanici vor fi trimiși în Afganistan pentru a…

Foto: Captură video

Alți 200 de militari britanici vor fi trimiși în Afganistan pentru a ajuta la evacuarea de pe aeroportul din Kabul

Marea Britanie urmează să trimită încă 200 de soldați la Kabul după ce talibanii au preluat controlul asupra capitalei afgane, anunță BBC. În total, aproximativ 900 de soldați britanici vor patrula pe aeroportul Kabul pentru a asigura zborurile de evacuare. Pentagonul a declarat că SUA vor trimite un alt batalion pentru a ajuta la evacuarea din Afganistan, aducând totalul forțelor americane pe teren la aproximativ 6.000.

Ministrul de externe britanic, Dominic Raab, a confirmat că încă 350 de cetățeni britanici și afgani, care au lucrat cu trupele britanice, vor fi evacuați în „zilele următoare”. Raab a spus că situația nu este „ceea ce am vrut noi, dar trebuie să ne ocupăm de noua realitate”. El a spus că 289 de afgani care au lucrat cu Marea Britanie au venit în țară în ultima săptămână.

Ministerul de Interne a anunțat luni seară că Marea Britanie a admis peste 3.300 de interpreți afgani, personalul și familiile lor în Marea Britanie, pentru relocare, însă un număr total nu este încă cunoscut. O sursă guvernamentală a declarat mai târziu pentru BBC că guvernul britanic caută să dezvolte un sistem „personalizat”, pentru a acorda prioritate femeilor și fetelor să vină în Marea Britanie.

Citește și:

Angela Merkel spune că Germania trebuie să evacueze urgent până la 10.000 de persoane din Afganistan, ”de care este răspunzătoare”

Sursa foto: captură video

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter