G4Media.ro

Alianța Maghiară din Transilvania, în negocieri cu UDMR pentru o strategie comună…

Alianța Maghiară din Transilvania, în negocieri cu UDMR pentru o strategie comună la alegerile parlamentare

Co-președintele Alianței Maghiare din Transilvania (AMT), Janos Mezei, a anunțat vineri la Cluj că dorește să intre în negocieri cu reprezentanții UDMR, în vederea realizării unei strategii comune pentru alegerile parlamentare programate în decembrie.

Mezei s-a exprimat clar în favoarea unei colaborări cu UDMR, în perspectiva desemnării reprezentanților comunității maghiare din Tranislvania în Parlament, conform publicației hirado.hu.

Politicianul a mai informat că poziția partidului său a fost întotdeana ca pentru alegerile locale să existe competiție între formațiunile politice maghiare, iar pentru alegerile parlamentare să existe unitate și să se creeze alianță cu UDMR. Mezei a mai spus că Alianța Maghiară din Transilvania nu dorește neapărat locuri în Parlament, ci o înțelegere de principiu care să asigure reprezentanță în Parlament, întregii comunități maghiare din Transilvania.

De asemenea, președintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Istvan Csomortanyi, a spus că în negocierile cu  UDMR, vor utiliza argumentul potrivit căruia, în politica maghiară din Transilvania unu plus unu fac mai mult decât doi, iar Alianța Maghiară din Transilvania are forță mobilizatoare. Csomortanyi a mai spus că trebuie început dialogul între cele fouă forțe politice maghiare, care să asigure comasarea întregului electorat maghiar.

Cei doi politicieni au apreciat că Alianța Maghiară din Transilvania a trecut cu bine examenul alegerilor lorcale, reprezentând în continuare aceeași forță pe care o reprezentau anterior partidele componente, respectiv PPMT și PCM.

Sursa Foto: Facebook/István Csomortányi

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. LEGEA CU DATA ALEGERILOR CUM A FOST VOTATA ? CU VOTORILE udmr!

    Sinistra secatura politica, tericeanul, vrea alegerI in martie. NU A SPUS IN CE AN!

    blestematii dorneanu-ccr, salvatorii infractorilor Partidului, isi fac numerele.
    blestemati sa fie!

  2. Si in Liban exista partide etnice.

  3. Udmr si aceasta zisa alianta sa voteze in ungaria

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.