G4Media.ro

Alfred Simonis (PSD), despre Pilonul doi de pensii: ”Mai există în Europa…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Alfred Simonis (PSD), despre Pilonul doi de pensii: ”Mai există în Europa alte state care au acest Pilon de pensii în formatul pe care îl are România?”/ El spune că textul privind pensiile private nu a fost semnat sau asumat de PSD

Alfred Simonis (PSD), preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, a declarat marţi că la nivelul grupurilor parlamentare ale PSD, textul privind Pilonul doi de pensii nu a circulat, nu a fost semnat, nu a fost asumat. Pe de altă parte, el a precizat că o nu vede de ce nu ar putea exista analiză clară, dacă e bine sau nu să fie aşa.

”Mai există în Europa alte state care au acest Pilon de pensii în formatul pe care îl are România? Vă spun eu, nu, dar e o discuţie pe care să o purtăm cu specialişti, cu Fondurile, cu cine o fi”, a comentat Simonis.

”În primul rând nu se poate numi amendament, pentru că amendament poate fi făcut de un parlamentar. Pe de altă parte, la nivelul grupurilor parlamentare ale PSD acest text nu a circulat prin niciunul din cele două grupuri de la Cameră şi de la Senat, nu a fost semnat, nu a fost asumat, nimic. Dacă doamna Pescaru sau cineva din minister a avut o idee, o propunere către minstrul Finanţelor, nu văd ce legătură am eu, ce legătură au grupurile parlamentare, PSD-ul cu asta”, a spus Alfred Simonis, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor  la Prima News, despre articolul care se referea la Pilonul doi de pensii.

Întrebat dacă el este de acord cu această prevedere, Simonis a spus: ”E o discuţie care poate fi făcută mai amplul mai pe larg. (..) În toate şedinţele pe tot pachetul de măsuri, dar nu s-a discutat nicio clipă despre pilonul doi de pensii”.

Deputatul PSD a precizat că o ar putea fi făcută o analiză pe Pilonul doi de pensii.

”Ne-am învăţat în România să nu putem să atingem un subiect. Mai există în Europa alte state care au acest Pilon de pensii în formatul pe care îl are România? Vă spun eu, nu, dar e o discuţie pe care să o purtăm cu specialişti, cu Fondurile, cu cine o fi. Nu s-a pus problema în acest moment nici la coaliţie, nici la guvern, nici în grupurile parlamentare. A fost o şopârlă aruncată de cineva, a isterizat întreaga presă, Nimeni nu a mai vorbit despre adevăratele reforme care s-au produs sau se produc prin angajarea răspunderii”, a subliniat Simonis.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cu o presă fanatica și isterică nu poți aborda obiectiv niciun subiect sensibil.
    De ce l-ați dat bani?!
    Si-apoi, în pregătirea reformei pe piloni a sistemului de pensii publice din anii 2005-2007, cine v-a asigurat consultanță, nu spuneați voi că așa e în statele evoluate? Acum nu mai e nicăieri în Europa ?!
    Un lucru e cert: anual, 15% din CAS se duc în Pilonul II, adică exact cât este deficitul de la Pilonul I.