G4Media.ro

Alfred Simonis, despre rotativa guvernamentală: În cadrul unor negocieri normale, se va…

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Alfred Simonis, despre rotativa guvernamentală: În cadrul unor negocieri normale, se va stabili dacă protocolul va fi respectat întocmai sau dacă vor fi făcute anumite modificări / Ar fi păcat să schimbăm miniștrii performanți. Boloș și Grindeanu sunt miniștri performanți

Deputatul PSD Alfred Simonis a afirmat, marţi, la Prima News, că în cadrul unor negocieri în coaliţie se va stabili dacă protocolul legat de rotativa guvernamentală va fi respectat întocmai cum a fost parafat în urmă cu un an sau dacă vor fi făcute anumite modificări, relatează News.ro.

„Toţi liderii importanţi ai celor două, trei partide membre ale coaliţiei au anunţat în repetate rânduri faptul că această rocadă se va întâmpla în luna mai, că Marcel Ciolacu va deveni prim-ministru şi, evident, după aceea, în cadrul unor negocieri normale, fireşti, aşa cum se întâmplă în orice coaliţie, se va stabili dacă protocolul acela va fi respectat întocmai, exact cum a fost parafat în urmă cu un an de zile sau dacă vor fi făcute anumite modificări pentru că dinamica vieţii politice este una accelerată şi în acest an şi jumătate până în mai s-au întâmplat multe lucruri”, a declarat Simonis.

El a menţionat că social-democraţii nu au făcut decât să spună decât că ar fi păcat să fie schimbaţi miniştrii performanţi.

„Noi n-am făcut altceva decât să spunem că la Ministerul Fondurilor Europene domnul Boloş este un ministru performant şi că ar fi păcat să schimbăm ceva unde funcţionează. De asemenea, am spus că la ministerul Transporturilor, domnul Grindeanu este, de asemenea, un ministru performant, că lucrurile încep să se mişte în ceea ce înseamnă construcţii de autostrăzi şi nu numai, fie că vorbim de infrastructură rutieră şi feroviară. De asemenea, ar fi păcat să schimbăm ministrul unui domeniu care funcţionează foarte bine. (…) În măsura în care se va găsi o înţelegere, un consens, vom putea discuta, dacă nu, nu”, a mai transmis deputatul PSD.

Întrebat ce părere are despre termenul de 15 martie până la care trebuie adoptate Legile educaţiei, Alfred Simonis a răspuns: „Nu cred că este un termen asumat în PNRR 15 martie, este un termen asumat în cadrul coaliţiei de guvernare. În general, eu mă feresc de termene de acestea ultimative. Parlamentul, totuşi, este suveran, dezbate, are dreptul să dezbată şi să analizeze şi să amendeze orice lege. Prin urmare, deşi susţin nevoia unei reforme în sistemul de educaţie, susţinem cu toţii, am învăţat în viaţă că, atunci când faci pe repede înainte ceva, de cele mai multe ori iese destul de prost. Prin urmare, e nevoie să trecem această lege cât de repede se poate, în acelaşi timp, în primul rând, trebuie să ne asigurăm că legea este una bună, care cu adevărat să schimbe ceva în sistemul de educaţie”.

Conform Protocolului coaliţiei de guvernare, Nicolae Ciucă va avea mandat ca premier până pe data de 25 mai 2023, când postul va fi preluat de premierul nominalizat de PSD, până la alegerile generale din 2024.

De asemenea, la schimbarea premierului, conform rotaţiei politice convenite, se vor înlocui şi următorii reprezentanţi în guvern: vicepremierul din partea PSD va fi înlocuit de vicepremierul din partea PNL; ministrul Transporturilor din partea PSD va fi înlocuit cu nominalizarea pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene; ministrul Finanţelor publice din partea PSD va fi înlocuit de titularul pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua conducerea Ministerului Justiţiei; coordonatorul Secretariatului General al Guvernului din partea PSD va fi înlocuit de reprezentantul PNL, iar PSD va prelua coordonarea Cancelariei prim-ministrului.

Citește și SURSE: Liberalii au discutat cu telefoanele bruiate despre relația tensionată cu PSD / PNL vrea Ministerul Transporturilor la rotativă / Lider: PSD ne încalecă

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. ne poate spune ce performanta au?
  centura timisoarei grindeanu/freddy?

 2. Despre Bolos si Grindeanu poti spune orice numai ca sunt competenti nu, acest Bolos da OUG-uri in loc sa-si asume prin ordin de ministru actiunile pe fonduri europene iar Grindeanu stie doar sa puna bete in roate licitatiilor prin tinerea in CNAIR a tuturor putorilor pile de partid. Misto performanta nu am ce zice…

 3. Ăsta are față care cere maciuci continu.
  Pariu ca în 2-5 ani va fi presedinte de partid!?
  De ce? Pai e cel mai prostanac după ciordacu.

 4. Frăția borfașilor nu va rezista…In cel mai rău caz PNL se va dezintegra,sunt prea p.rosti pentru un partid atât de mare.

 5. Deci avem confirmarea clara ca Bolos este corupt.

 6. Bolos e un vizionar in PNL, are si stea in frunte, ce mai….