G4Media.ro

Alexandru Mazăre, fratele fostului primar Radu Mazăre, condamnat definitiv la 3 ani…

Alexandru Mazăre, fratele fostului primar Radu Mazăre, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare într-un dosar de corupție

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat marți pe Alexandru Mazăre, fratele fostului primar Radu Mazăre, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare într-un dosar de corupție în care au mai fost implicați Radu Mazăre și omul de afaceri Avraham Morgenstern, potrivit minutei instanței.

Procesele penale față de Radu Mazăre și omul de afaceri Avraham Morgenstern au încetat, potrivit minutei de ședință.

În plus, instanța a mai confiscat de la Alexandru Mazăre și suma de 80.000 de euro.

Dosarul a fost instrumentat de DNA și privește o dare de mită la licitația pentru construirea cartierului de locuințe sociale „Henri Coandă”.

Minuta instanței:

105/1/2019 – În majoritate: Admite apelurile declarate de Ministerul Public– Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi de inculpatul Mazăre Radu Ştefan şi pe cale de consecinţă: Desfiinţează în parte sentinţa penală nr.398 din 28 iunie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casație şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr. 1409/1/2016 şi rejudecând:

În baza art. 396 al. 6 rap. la art. 16 lit. e C.proc.pen., încetează procesul penal faţă de inculpatul Mazăre Radu Ştefan, sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de luare de mită prev. de art. 289 alin. 1 Cp, cu aplicarea dispoziţiilor art. 6 şi 7 din Legea nr. 78/2000 şi a dispoziţiilor art. 5 alin. 1 Cp şi trei infracţiuni de fals în declaraţii prev. de art. 28 din Legea nr. 176/2010 rap. la art. 326 Cp, toate în concurs real prev. de art. 38 alin. 1 C.penal.

În baza art. 396 al. 6 rap. la art. 16 lit. f C.proc.pen., încetează procesul penal faţă de inculpatul Morgenstern Avraham, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, prev. de art. 255 alin. 1 din vechiul Cod penal, cu aplicarea art. 6 din Legea nr. 78/2000 și a dispozițiilor art. 5 alin. 1 din noul Cod penal.

În baza art. 26 raportat la art.254 alin.1 Cod penal din 1969, cu aplicarea dispozițiilor art.6 din Legea nr.78/2000 și a dispozițiilor art.5 Cod penal, condamnă pe inculpatul Mazăre Alexandru (……) la pedeapsa de 3 ani închisoare și interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II-a ?i b C.pen. pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei închisorii.

În baza art. 71 alin.1 C.pen. anterior, interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 64 alin.1 lit. a teza a II-a şi b C.pen. anterior, de la data rămânerii definitive a hotărârii şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii. Menține, în baza art.292 Cod penal din 1969, cu aplicarea art.41 alin.2 Cod penal 1969 şi art.5 Cod penal, condamnarea inculpatului Mazăre Alexandru la pedeapsa de 5.000 lei amendă penală.

În baza art. 33 lit. a raportat la art. 34 lit. d C.pen. anterior, contopeşte pedepsele stabilite şi aplică inculpatului pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare și 5.000 lei amendă penală.

În baza art. 35 alin. 1 C.pen. anterior, aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 64 alin.1 lit. a teza a II-a şi b C.pen. anterior pe o durată de 3 ani, după executarea pedepsei închisorii.

În baza art. 71 alin.1 C.pen. anterior, interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 64 alin.1 lit. a teza a II-a şi b C.pen. anterior de la data rămânerii definitive a hotărârii şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii.

În baza art.631 Cod penal din 1969, atrage atenţia inculpatului că în cazul în care se sustrage cu rea-credinţă de la executarea amenzii, instanţa poate înlocui această pedeapsă cu pedeapsa închisorii.

În baza art. 254 al. 3 C.penal anterior, confiscă de la inculpatul Mazăre Alexandru suma de 80.000 de euro în echivalent în lei, la cursul BNR de la data plății. Dispune luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ale inculpatului Mazăre Alexandru, până la concurența sumei de 80.000 de euro. Respinge ca nefondat apelul formulat de inculpatul Mazăre Alexandru. Obligă inculpatul Mazăre Alexandru la plata sumei de 10.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate stat în fond ți în apel.

În temeiul art. 275 al. 1 pct.3 lit. b C.proc.pen., obligă inculpatul Morgenstern Avraham la plata sumei de 5.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate stat în fond și în apel. Menține dispozițiile sentinței primei instanțe ce nu sunt contrare prezentei decizii. (Foto: Alexandru Mazăre și Radu Mazăre – sursa: Ziua de Constanța)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

 1. N-as vrea sa judec dar cum or putea unii parinti sa-si educe copiii incat sa ajunga niste adulti de toata isprava, care fac lucruri miunate pentru semeni, iar altii livreaza societatii niste puscariabili?

  • L-am cunoscut personal acum cativa ani, am stat de vorba despre lucruri banale vreme fotbal etc. Omul este …cum sa spun ca sa nu supar sau sa fiu banat….este un Forrest Gump inteligent. Undeva pe la un 80-85 IQ.

  • 3 ani pentru coruptie e lipsit de orice eficienta. Dar ce pretentie sa avem la justitia hotilor, la justitia facuta de gașca savonea corbu netejoru richiteanu costache. Astia au distrus justitia. Așteptări sa vedeti decizia in dosarul colectiv. Va pupa lia savonea din Romania lucrului bine facut construită de Iuda lider regional.

 2. Drci vreo 3-4 luni va petrece. E bine și așa în țara PSD-o medievală.

 3. E coHruptie nu coruptie

 4. Ce fete de adunati de pe garla au tristii astia… multumim securitatii post comuniste pentru promovarea acestor borfasi entelectuali in functii cheie. Hemoragia emigrarii nu va putea fi stopata pana ce nu inlaturam lipitorile astea din toate institutiile statului…

  • 🤣🤣🤣🤣
   Numa că țăranii ăștia au pus bani la ciorap pentru următoarele trei generații….
   Mama lor de golani🤢🤢🤢🤢

  • Multumiri pesedacilor care tin din toTe balamalele tara asta saraca , corupta , cu pensii mici .. nu cumva sa ramana fara masa de manevra ! Patrioti nu gluma ! Tot un fel de AUR si PSD asta ! Frati de cruce cu PNL normal !

 5. Frati de hotie! O tara de hoti si restul fraieri care accepta de 30 si de ani toate furaciunile.

 6. Pui congelati faina si ulei in republica mazare, doar asta ii interesa pe alegatori

 7. Cred ca mama lor este cpmplice . Ar trebui sa fie linga ei si nu sunt rautacios .