G4Media.ro

Alertă emisă de Inspectoratul Școlar București: Toți elevii și profesorii din Capitală…

Foto: Pexels.com

Alertă emisă de Inspectoratul Școlar București: Toți elevii și profesorii din Capitală să-și schimbe “urgent” parolele de la platformele de învățare online, după ce “persoane necunoscute au accesat ilegal conturile de acces la aplicații”

Toți elevii și profesorii din București trebuie să-și schimbe “urgent” parolele de la platformele de învățare online, potrivit unei adrese trimise directorilor de școli din Capitală de către Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Documentul consultat de Edupedu.ro arată că măsura este necesară după ce “persoane necunoscute au accesat ilegal conturile de acces la aplicații”.

Adresa care cere măsuri urgente din partea școlilor, a elevilor și a profesorilor semnalează faptul că mai multe școli au sesizat “imixtiuni” în orele online. Persoanele necunoscute au postat diferite mesaje, au înregistrat profesorii care predau la orele respective și chiar au restricționat accesul cadrelor didactice la aplicația de școala online, mai arată Inspectoratul.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: Pexels.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Panica! Sigur e vorba de hackeri rusi, cred ca vor sa influenteze alegerile

    • Nu, e vorba de boții lor de la filiera mafiei PRO-USL-PSD. Care-s făcuți grămadă, după felul celor care i-au antrenat, așa se explică ce-au făcut.

  2. O imagine

    Un zid cu o deschidere dreptunghiulara in jos

    Pe jos aruncate ambalaje ciocolata Snickers Mars.

    🙂 🙂 🙂

  3. Sunt curios daca pe undeva prin tara au fost scoli/licee care i-au invatat pe elevi cum sa foloseasca calculatorul, telefonul, tableta, platformele de invatamant online sau de conferinte (teams, google classroom, zoom, skype etc). Nu de alta, dar in programa clasica nu este asa ceva, iar copiii nu sunt obligati sa stie cum sa le foloseasca. Daca nu au inclinatii pentru tehnica (iar cei din clasele I-IV sigur nu au), daca nu au parinti care sa stie sa foloseaca aceste instrumente, cum se asteapta cei care isi doresc cu ardoare scoala online sa poata copiii nostri face ore online fara ajutorul parintilor??

  4. Am vazut cateva programe scrise de romani pentru unele institutii ale statului, deplorabil, 0 securitate si 0 eficienta.
    Daca au tinut parolele intr-o baza de date facuta si intretinuta de romanasi nici nu ma mira ca s-a ajuns aici.
    Orice copil care este pasionat de hacking o sa puna in cap toate site-urile statului in 2 zile.
    Cand eram copil auzeam cat sunt de buni romanii in programare si alte domenii din computer science, adevarul este ca sunt praf marea majoritate.

    • Bosulica, specificatiile si uneori chiar si detaliile de implementare sunt scrise in caietul de sarcini. Daca nu faci asa cum scrie acolo nu te platesc. De vina nu e implementatorul pentru politica de securitate, ci clientul care o cere.

  5. Asta e de cascadorii rasului. Noua ne-au spus de la scoala sa NU schimbam parola pusa initial de administratorul IT al scolii pentru ca altfel nu mai poate accesa el conturile.

    • Cu parere de rau, ala nu e administrator IT. Poate este administratorul scolii, dar nu al IT-ului.
      Prima regula in IT este ca utilizatorul sa isi modifice imediat parola daca i-a fost trimisa de o alta persoana (ceea ce nu e oricum o procedura recomandata, dar sunt si cazuri in care nu se poate altfel) si sa nu o comunice nimanui, nici macar administratorului de retea, sub nicio forma.
      Oare acel „administrator IT” ii da cuiva PIN-ul de la cardurile lui bancare, impreuna cu nr cardului si codul de securitate? Este fix acelasi lucru cu a da cuiva contul si parola ta pe orice sistem informatic.
      Nu are nevoie sa acceseze el conturile, exista sisteme de management de la distanta daca are nevoie sa administreze sistemul (Soft/Hard).

  6. Inca o reactie knee-jerk din partea autoritatilor incompetente si atehnice din fruntea societatii romanesti. Situatia este urmatoarea: profesorii, in scolile care au predare online (acum toate in Bucuresti) folosesc aceeasi sesiune de Zoom pentru ore diferite la aceeasi clasa. Fiecare sesiune are o parola diferita care este impartasita doar cu elevii clasei respective. Toti profesorii care predau la clasa aceea folosesc sesiunea si parola clasei. Din pacate, copiii nefiind educati in privinta securitatii online sau din dorinta de a se razbuna pe vreun profesor, au dat parola si linkul meetingului zoom altor colegi din alte clase. Acestia intra in meeting cu numele unor copii absenti sau inainte apuce posesorii de drept (iti poti da orice nume vrei cand te conectezi) si disturba orele. Sotia mea a avut mai multe cazuri in ultimele zile cand elevi din alte clase au intrat si au desenat semne obscene pe whiteboard in timp ce prezenta. A realizat ca sunt din alte clase pentru ca le-a dat unmute imediat ce si-a dat seama cine deseneaza si le-a recunoscut vocile. Acum sunt propusi pentru scaderea notei la purtare si scoala se gandeste sa sesizeze politia pentru demararea cercetarilor. Toate astea pentru ca in 9 luni de la inceputul pandemiei, scoala romaneasca nu a gasit o solutie secure pentru a tine cursuri online. O mizerie sinistra cu retardati in posturi de conducere.