G4Media.ro

Alba Iulia se întoarce la restricțiile din scenariul roșu, restaurantele se închid…

Alba Iulia se întoarce la restricțiile din scenariul roșu, restaurantele se închid la interior. Rata de infectare a reînceput să crească, în ciuda numărului redus de teste

Evoluția epidemiei nu a putut fi ținută sub control la Alba Iulia. Orașul reintră în scenariul roșu, iar restricțiile aferente vor fi din nou aplicate, au decis astăzi membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba.

Comitetul a emis o hotărâre prin care restricțiile au fost reintroduse atât pentru Alba Iuliam cât și pentru alte câteva comune din județ.

Cel mai afectat sector va fi cel HoReCa, întrucât printre măsurile luate se numără și închiderea restaurantelor la interior.

 • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor, este interzisă se arată în hotărâre.

De asemenea vor fi închise cazinourile și sălile de jocuri de noroc, iar numărul persoanelor care pot circula în același grup pe stradă va fi de 6.

Alba Iulia a înregistrat mai multe zile de creștere a incidenței. Vineri, incidența era de 3,00, sâmbătă a ajuns la 3,18, iar duminică la 3,20.

Înainte de a lua decizia, autoritățile au așteptat mai bine de 72 de ore, pentru a vedea trendul negativ sau pozitiv, de la prima depășire a indicelui de 3 la mie.

Trendul infectărilor a continuat să fie crescător, în ciuda faptului că de mult timp se testează foarte puțin în județ, în raport cu perioada anterioară, din cauza procedurilor la nivel național. Numărul mediu de testări a ajuns la 4-500, după ce înainte de sărbători se făceau în jur de 1.000 de teste pe zi.

Sâmbătă, în județ s-au prelucrat 277 de teste. (Foto: Alba Iulia, Piața Cetății / Primăria Alba Iulia)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Măi, oameni buni: puteți să vă tăvăliți pe jos, că NU știți unde să căutați pe samsarii care poartă virusul peste tot și nimeni nu îi poate prinde. Pe sate, în cartiere, cunosc personal o droaie de imbecili pocă(n)iți , baptiști, penticostali, sâmbatari, cre(ș)tini după evanghelie, etc., care au autorizații de la culte să facă adunări în case mici de 50-80 membri. Se adună nestingheriți, nimeni nu-i verifică, de la începutul pandemiei. Nu poartă mască în interior, nu păstrează nici o distanță, nu se afișază pe internet, stau înghesuiți în spații mici și cântă, strigă, ce le taie capul. Știu să fenteze poliția, sunt instruiți să stea cu masca pregătită în caz că vine poliția….care doarme de-a binelea. Stau 3-4 ore câte 50-80 persoane în case normale, spații foarte mici, unii sâmbăta, alții dumineca, fără cruci și alte chestii care i-ar da de gol. Adresele le găsiți la Uniunile cultelor de care aparțin. Fiecare sat are 2-3 bisericuțe la case mici. Ei își fac dambleaua în toată țara, nu numai în Alba. Nu sunt mai vinovați perecăreții HoReCa decât ei. Aceștia sunt pericol real de focare, sunt analfabeți, proști, fără frică de Dumnezeu. Nu înțeleg că sunt criminali că-s proști.

 2. Toate localitatile care au fost in carantina pot prezenta cresteri ale numarului de cazuri (mai ales daca respectiva carantina a fost serios aplicata). Asta face carantina, ingheata situatia prin pastrarea „fondului cinegetic” al lui virusache nealterat, nu o rezolva.
  Si fereasca sfintul ca, din cauza carantinologilor care au prelungit epidemia cu multe luni, sa ne trezim cu o mutatie nasoala a virusului si s-o luam de la cap.

 3. @ vasy,
  ce prostii vorbești , tu vasalică? Ți s-a urcat neo marxismul la cap. Rău te mai scutură satana. Din cauza unor oameni ca aceștia care mai mijlocesc la Dumnezeu , mai are Dumnezeu îndurare pentru țara acesta!
  Căci mânia lui Dumnezeu vine din cauza peste oameni din cauza păcatelor lor, și din cauza faptului că nu-l onorează pe Dumnezeu.
  „Mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer contra oricărei dezonorări a lui Dumnezeu şi contra oricărei nelegiuiri a oamenilor, care înăduşă adevărul în nelegiuirea lor.”(romani 1:18)
  „De aceea, ucideţi mădularele voastre care sunt pe pământ: curvia, necurăţia, patima, pofta rea şi lăcomia, care este o închinare la idoli.
  Din cauza acestor lucruri vine mânia lui Dumnezeu peste fiii neascultării”(coloseni 3:5-6)
  „Nimeni să nu fie cu vicleşug şi cu nedreptate în treburi faţă de fratele său, pentru că Domnul pedepseşte toate aceste lucruri, după cum v-am spus şi v-am adeverit.”(1tesaloniceni 4:6)
  „Totuşi aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: „Măcar că trimit contra Ierusalimului cele patru pedepse grozave ale mele: sabia, foametea, fiarele sălbatice şi ciuma, ca să nimicesc cu desăvârşire din el oamenii şi vitele,tot va fi o rămăşiţă care va scăpa, care va ieşi din el, şi anume fii şi fiice. Iată, aceştia vor veni la voi, le veţi vedea purtarea şi faptele şi vă veţi mângâia de nenorocirea pe care o aduc asupra Ierusalimului, de tot ce aduc asupra lui.
  Ei vă vor mângâia când le veţi vedea purtarea şi faptele şi veţi cunoaşte că nu fără temei fac Eu tot ce fac împotriva Ierusalimului”, zice Domnul Dumnezeu.”(ezechiel 14:21-23)
  Auzi că Dumnezeu a pedepsit pe înduși poporul Său pentru nelegiuirile lor , și Ierusalimul unde era Templul Său, cu mari urgii, și toate acestea nu fără temei.
  Cu cât mai mult temei are azi Dumnezeu să aducă urgii peste o lume de nelegiuiți care i-au întors spatele!
  Vezi dar și înțelege că urgiile Lui Dumnezeu nu vin din cauza pocăiților , ci din cauza nepocăiților, și că Dumnezeu salvează pe cei care se pocăiesc , cum a fost salvată și rămășița aceia din Ierusalim , care erau fii și fiice de Dumnezeu , adică oameni pocăiți cu fapte bune și purtare bună.

  • Tor dragă, întotdeauna relugia a convins mințile să creadă în ea dar în ultimii 30 de ani, la noi în țară a spălat aproape toate creierele. Tu te vezi ce bazaconii scrii?

 4. Măi, năcăjitule, în ce lume trăiești??? Te crezi pocăit? Ai citit vreodată în Biblie: să nu ucizi? Satana ucide, scrie în Biblie. Pocă(n)iții care se adună claie pe grămadă NU fac altceva decât să împrăștie virusul și să ucidă pe bandă rulantă oameni nevinovați. Vezi, câte sute de ”păstori” au murit de covid (și preoți ort +catolici). De ce NU i-a ascultat ”acela” la care s-au rugat? Dacă ar fi avut Credință Adevărată, nu ar fi urlat împotriva măsurilor de protecție, ca să înșele enoriașii să se adune să se roage (la cine???), ci îi protejau. Păstorul Ce Bun are grijă de oile Sale, nu le vâră în gura lupului… Nu vă puteți ruga în cămăruța vostră, ca să NU răspândiți ciuma??? Sau sunteți o unealtă a celui ce a păcălit-o pe Eva: Geneza 3:4-5 ? Dacă ai avea dreptate cum că vă adunați să speriați virusul, ”de ce nu l-ați eradicat până acum, e un an de zile?” Ai citit vreodată Isaia 1:15? De aceea, mă, pentru că vă autopăcăliți și păcăliți și pe alții NU vă ascultă Cel care a zis: să nu ucizi. Predică-ți ție, că NU știi cu cine dialoghezi: vezi că n-ai credință în Cel care a dat Biblia???

 5. @ vasy,
  tu nu poți spune de ce au murit unii oameni , atât timp cât nu s-au făcut investigații, și în primul rând autopsie , analiză de sânge , etc. . De ce când mor oamenii după vaccinare ca în Norvegia, unde vreo 29 de bătrâni au murit după vaccinare, se pornesc anchete să se stabilească de ce au murit? De ce nu se aplică și aici același principiu ca la cei cu virus despre care se spune că au murit cu virus , și nu se mai fac anchete pentru a se stabili cauza morții? De ce nu se fac la cei care se vaccinează întâi un test covid , cum se face la toți care au nevoie de servicii medicale? Că ar ieși la suprafață adevărul, adică numărul corect al celor infectați. De ce se aplică dublă măsură? Nu pentru a ascunde adevărul?
  A presupune că toți omenii sunt bolnavii atât timp cât nu au simptome este o mare greșeală. De ce dar se bulucesc oamenii în supermarcheturi și nu este problemă , de ce se bulucesc în mijloacele de transport în comun și nu e problemă , de ce poți să mergi la vot și nu e problemă, etc. , dar dacă oamenii merg să se roage atunci e problemă? De ce pot sta oamenii în studio la tv. la 2 metri fără mască și nu e problemă, iar dacă ești afară și nu e nimeni în fața ta și la 100 de metri nu poți sta fără mască?
  Și apoi majoritatea măștilor nu sunt nici conforme , nici nu sunt etanș lipite pe față, nici nu-ți pot acoperi ochii și urechile pe unde au de asemenea au acces virușii?
  Omenii se stâng pentru că acolo unde ei se stâng în Numele Domnului , e și El prezent în mijlocul lor.
  „Vă mai spun iarăşi că, dacă doi dintre voi se învoiesc pe pământ să ceară un lucru oarecare, le va fi dat de Tatăl Meu, care este în ceruri.
  Căci, acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor.” ”(matei 18:19-20)

 6. Nu citiți decât cărți cu năluci. Cum dracu să nu meargă prost?