G4Media.ro

Agențiile de securitate cibernetică din SUA și Marea Britanie reclamă atacuri informatice…

Agențiile de securitate cibernetică din SUA și Marea Britanie reclamă atacuri informatice împotriva organizațiilor sanitare implicate în lupta împotriva pandemiei de Coronavirus

Agenţiile de securitate cibernetică britanică şi americană au avertizat marţi în privinţa unor atacuri informatice împotriva organizaţiilor sanitare implicate în lupta împotriva pandemiei de Coronavirus, relatează AFP, conform Agerpres.

Pentru perioada următoare se estimează că aceste tipuri de atacuri se vor intensifica.

Agențiile fac referire la grupurile APT (de la „Advanced persistent threat” – Ameninţare persistentă avansată), denumire pe care o utilizează pentru a desemna actori mai sofisticaţi decât infractorii cibernetici obişnuiţi, întrucât au legături cu Rusia, China, Coreea de Nord sau Iran.

Ministrul britanic de externe Dominic Raab a subliniat că aceste atacuri sunt efectuate de grupuri „în mod special periculoase”, precizând că aceste campanii au diverse obiective, de la „fraudă” până la „spionaj”. „Ele sunt menite să fure date personale, proprietate intelectuală sau informaţii mai ample şi sunt adesea legate de actori statali”, a spus Raab în cadrul conferinţei de presă cotidiene a Downing Street.

După ce au scos la iveală aceste „atacuri cibernetice” care vizează organismele de sănătate şi de cercetare medicală, agenţiile britanică (NCSC) şi americană (CISA) au furnizat recomandări pentru a întări securitatea sistemelor informatice.

Printre recomandări se numără schimbarea parolelor uşor de ghicit cu unele mai complicate şi instituirea unei identificări prin doi factori, pentru a întări securitatea.

„Protejarea sectorului sanitar este principala prioritate a NCSC în prezent”, a declarat directorul său de operaţiuni Paul Chichester într-un comunicat, subliniind că lucrează îndeaproape cu sistemul de sănătate public britanic.

„CISA a acordat prioritate serviciilor noastre de securitate cibernetică pentru sistemul sanitar şi organismele private care asigură servicii şi echipamente medicale, într-un efort concertat pentru a împiedica incidentele şi a le permite să se concentreze asupra răspunsului lor la COVID-19″, a declarat și Bryan Ware, director adjunct pentru securitate al agenţiei americane.

Sursa Foto: Pexels.com (Calculator/Programare cibernetica)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter