G4Media.ro

Agenţia Spaţială Europeană vrea să trimită un astronaut european pe Marte înainte…

sursa foto: Pexels.com

Agenţia Spaţială Europeană vrea să trimită un astronaut european pe Marte înainte de 2040

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) doreşte să trimită un astronaut european pe Marte înainte de 2040, informează DPA, citată de Agerpres.

Într-un document strategic, agenţia cu sediul la Paris a precizat că Europa va face parte din prima misiune cu echipaj uman către Marte, realizată în cooperare cu alte agenţii.

Explorarea fără echipaj uman a Planetei Roşii urmează să fie accelerată ca parte din pregătirile pentru acea misiune, iar ESA spune că toate opţiunile accesibile pentru lansare către Marte ar trebui luate în calcul.

ESA doreşte să joace un rol de pionierat în coborârea şi aterizarea încărcăturilor, dar şi în domeniul susţinerii vieţii. Avansurile tehnologice pentru zboruri cu echipaj uman ar trebui totodată să ajute la atingerea obiectivului, a mai spus agenţia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Simion sau Sosoaca sunt propuneri foarte solide, din partea Romaniei!

  2. Cred că au greșit data, era anul 30.400

  3. Gasiti o formula de colaborare cu SpaceX si o sa functioneze. Daca nu…sunt povesti ca sa-si ia diversi birocrati de prin ESA salariile mari si nemeritate.

    • O colaborare de genul sa cumpere si ei un loc in racheta? 🤣 Ei nu pot trimite un astronaut pe statia internationala, dar ei sunt pioneri pe Marte. 🤣

  4. Pe Planeta Marte , este o Problema ! Nu este Aer ! Probabil Astronautul , va pasi pe Planeta Marte , va lua Sol Martian , si dupa aceea , se va intoarce pe Terra .

  5. rol de pionierat?? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Ce-au fumat astia? Ei nici nu pot trimite un astronaut pe baza internationala, dar ei sunt pioneri. 🤣🤣🤣 La cat de prosti sunt leftarzii, adica zau. 🤣