G4Media.ro

Agenţia Spaţială Europeană caută astronauţi, selecția fiind deschisă și pentru români /…

Agenţia Spaţială Europeană caută astronauţi, selecția fiind deschisă și pentru români / Care sunt condițiile pentru depunerea candidaturii

Cetăţenii români pot participa la selecţia organizată de Agenţia Spaţială Europeană (ESA) pentru a deveni astronauţi, anunţă Agenţia Spaţială Română (ROSA), citată de Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de ROSA, candidaturile pot fi depuse în perioada 31 martie – 28 mai 2021.

„Pentru prima dată în decurs de 11 ani, Agenţia Spaţială Europeană este în căutare de noi astronauţi. Agenţia Spaţială Romană invită cetăţenii români care răspund criteriilor de selecţie să candideze. Procesul de recrutare este deschis candidaţilor din România, ca urmare a faptului că ţara noastră este stat membru ESA. Perioada de depunere a candidaturilor este între 31 martie şi 28 mai 2021. ESA va lua în considerare doar înscrierile trimise pe parcursul celor opt săptămâni prin intermediul portalului ‘Cariere la ESA’ „, arată sursa citată.

După încheierea perioadei de înscriere, va urma un proces de selecţie în şase etape, ce se prevede a fi finalizat în octombrie 2022.

La nivel naţional, Agenţia Spaţială Romană (ROSA) va conduce o campanie de informare cu scopul de a atrage cei mai buni candidaţi români.
Persoanele care doresc să aplice trebuie să aibă o pregătire profesională excepţională şi un istoric de rezultate remarcabile pe durata studiilor, precizează comunicatul amintit.
Sunt eligibili candidaţii care au studii cel puţin la nivel de master şi cel puţin trei ani de experienţa profesională.

Printre domeniile cele mai frecvent întâlnite la astronauţii de carieră se numără: inginerie aerospaţială, aviaţie, diverse ramuri de inginerie, matematică-fizică, ştiinţele naturii, medicină, cibernetică, fără ca lista să fie exhaustivă.

O listă completă a criteriilor de selecţie poate fi accesată pe site-ul dedicat potenţialilor candidaţi: https://www.esa.int/About_Us/Careers_at_ESA/ESA_Astronaut_Selection

În 2021, România sărbătoreşte 40 de ani de la zborul primului şi singurului cosmonaut român, Dumitru-Dorin Prunariu.

Sursa foto: Agenția Spațială Europeană / Facebook

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Sa-l trimita pe Catu?

  2. Iata un domeniu in care cei cu diplome cumparate de tata si mama nu au ce cauta! Aici nu au loc decat tinerii care pur si simplu au invatat de dragul iluminarii, de dragul stiintei, din pasiune, nu parvenitii si oportunistii care si-au cumparat o diploma pentru un post caldut si bine platit.

  3. Unul ca Vanghelie sigur poate dovedi cu acte studiile necesare pentru a deveni astronaut. In mod sigur si un mare procent din parlamentari au cel putin studiile master iar multi din ei sunt membrii in academii stiute si nestiute. Cu putin noroc vom scapa de cativa dintre ei si cel mai probabil vor avea un zbor de tip dus fiindca la intorcere nu vor sti pe ce butoane sa apese ca sa mai revina acasa.

  4. Pe cine trimitem? Pe Radu Banciu, sau Mircea Geoana?

    • Eu zic sa trimitem pe cineva care ne va reprezenta cinste