G4Media.ro

Agenția ONU pentru refugiați palestinieni susține că aproximativ 1 milion de oameni…

Photo by AFP

Agenția ONU pentru refugiați palestinieni susține că aproximativ 1 milion de oameni au fugit din Rafah în ultimele 3 săptămâni

Aproximativ un milion de oameni au fugit din oraşul Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, în ultimele trei săptămâni, a anunţat marţi Agenţia ONU pentru Refugiaţii Palestinieni (UNRWA), relatează Reuters.

Micul oraş din sudul Fâşiei Gaza adăpostea mai mult de un milion de palestinieni care au fugit de atacurile israeliene asupra altor părţi ale enclavei, transmite Agerpres.

De la începutul lunii mai, armata israeliană desfăşoară ceea ce ea numeşte o operaţiune limitată în Rafah pentru a ucide luptători Hamas şi pentru a dezmembra infrastructura folosită de gruparea islamistă palestiniană, care conduce Gaza. Armata le-a cerut civililor să se adăpostească într-o „zonă umanitară extinsă” situată la circa 20 de kilometri distanţă.

Mulţi palestinieni s-au plâns că sunt vulnerabili la atacurile israeliene oriunde ar merge şi s-au deplasat de-a lungul şi de-a latul Fâşiei Gaza în ultimele câteva luni.

UNRWA a spus că oamenii au fugit din Rafah „fără să poată fi nicăieri în siguranţă şi în mijlocul bombardamentelor, în lipsa hranei şi a apei, în mijlocul grămezilor de deşeuri şi în condiţii de viaţă necorespunzătoare”.

Acordarea de asistenţă şi de protecţie devine aproape „imposibilă”, a mai spus agenţia ONU.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...