G4Media.ro

Agenţia Europeană a Medicamentului decide pe 11 martie dacă autorizează vaccinul Johnson…

Agenţia Europeană a Medicamentului decide pe 11 martie dacă autorizează vaccinul Johnson & Johnson în Uniunea Europeană / Administrat într-o singură doză, vaccinul are o eficacitate de 85% în prevenirea formelor grave ale bolii

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat marţi că se va reuni pe 11 martie pentru a decide dacă aprobă folosirea în UE a vaccinului anti-COVID-19 al companiei Johnson & Johnson, informează AFP, preluată de Agerpres.

”Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman al EMA urmează să dea recomandarea sa pentru vaccinul COVID-19 al Janssen (filiala europeană a Johnson & Johnson) pe 11 martie”, în cadrul unei reuniuni speciale, a precizat agenţia europeană pe Twitter.

Conform companiei Johnson & Johnson, vaccinul său anti-COVID-19 a avut o eficacitate globală de 66% în testele clinice efectuate pe trei continente afectate de diferitele variante ale coronavirusului SARS-CoV-2.

În testele clinice la care au participat circa 44.000 de voluntari, nivelul protecţiei împotriva formelor moderate şi severe de COVID-19 a variat de la 72% în SUA, la 66% în America Latină şi la numai 57% în Africa de Sud, ţară unde a fost detectată una dintre noile mutaţii mai contagioase ale coronavirusului.

Acest vaccin, care este administrat într-o singură doză, are o eficacitate de 85% în prevenirea formelor grave ale bolii, conform concluziilor studiilor clinice.

Vaccinul Johnson & Johnson foloseşte un adenovirus pentru a determina un răspuns imun al organismului împotriva coronavirusului. Spre deosebire de vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna, acesta poate fi stocat la temperatura unui frigider, ceea ce facilitează distribuţia.

Sursa: jnj.com/ Johnson & Johnson

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. se misca foarte greu UE fata de UK si SUA, e mereu cu o luna in spate .. si se mira ca nu au doze
    Johnson & Johnson e un vacin foarte promitator

  2. Imi explica si mie cineva de ce pentru vaccinul J&J se scoate in evidenta eficacitatea de 85% in prevenirea formelor grave si nu cea globala de 66%, in timp ce impotriva vaccinul AstraZeneca e un sabotaj institutional? Politica de doi bani.

    • mai bine cere explicatii de ce UK+USA+Israel+China+Globul se vaccineaza cu vaccine produse in UE dar noi nu avem vaccine

      sau de ce permite UE export de vaccine din Octombrie 2020 pana astazi in prezent

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.