G4Media.ro

Africa de Sud încearcă să blocheze vânzarea la licitație a unor bunuri…

Photo by MIGUEL RIOPA / AFP

Africa de Sud încearcă să blocheze vânzarea la licitație a unor bunuri ale lui Nelson Mandela: Este patrimoniu al țării

Guvernul Africii de Sud încearcă să oprească o licitație controversată a 70 de obiecte personale aparținând eroului anti-apartheid Nelson Mandela, notează BBC.

Printre acestea se numără un set de aparate auditive, o carte de identitate, cadouri de la lideri mondiali și unele dintre hainele primului președinte democratic, cum ar fi tricourile cu inscripția „Madiba”.

Fiica sa cea mare, Makaziwe Mandela, scoate la licitație aceste obiecte în SUA.

Însă guvernul sud-african susține că obiectele aparțin națiunii.

În conformitate cu legislația țării, obiectele considerate ca fiind de patrimoniu național nu pot fi scoase din Africa de Sud.

Agenția pentru Resursele Patrimoniului Africii de Sud (Sahra), un organism guvernamental însărcinat cu protejarea istoriei și culturii țării, a declarat că a depus un apel pentru a bloca vânzarea.

Apelul a fost susținut de Ministerul Sportului, Artelor și Culturii. Ministrul Zizi Kodwa a declarat că a susținut cazul „de dragul menținerii patrimoniului bogat al țării”.

El a adăugat că blocarea vânzării a fost necesară deoarece Mandela „face parte integrantă din patrimoniul Africii de Sud”.

Licitația urmează să înceapă pe 22 ianuarie, dar nu este clar dacă apelul guvernului o va opri.

Obiectele au fost deja scoase la vânzare de casa de licitații Guernsey’s, cu sediul la New York. Aceasta spune că aparatele auditive, de exemplu, ar putea ajunge până la 20.000 de dolari, iar o cămașă s-ar putea vinde cu până la 70.000 de dolari.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...