G4Media.ro

Afganistan: Un avion care transporta provizii medicale de la OMS a aterizat…

Sursa foto: Twitter/ WHO

Afganistan: Un avion care transporta provizii medicale de la OMS a aterizat pe aeroportul din Kabul. Este primul astfel de transport de când au preluat talibanii puterea

Un avion care transporta medicamente și materiale medicale de la Organizația Mondială a Sănătății a aterizat luni în Afganistan, a declarat agenția ONU pentru sănătate, primul transport care a intrat în țară de când talibanii au preluat controlul, potrivit BBC.

„După câteva zile de muncă continuă pentru a găsi o soluție, sunt foarte încântat să spun că acum am reușit să completăm parțial stocurile de unități sanitare din Afganistan și să ne asigurăm că, deocamdată, serviciile de sănătate sprijinite de OMS pot continua” a declarat Ahmed Al Mandhari, directorul regional al OMS pentru estul Mediteranei, într-un comunicat.

OMS a avertizat vineri că echipamentele medicale se vor epuiza în câteva zile în Afganistan, anunțând că speră să stabilească un pod aerian în orașul nordic Mazar-i-Sharif până atunci cu ajutorul autorităților pakistaneze.

Cele 12,5 tone de provizii care au sosit luni constau din truse de traume și truse de urgență, suficiente pentru a acoperi nevoile de sănătate de bază ale mai mult de 200.000 de persoane, precum și pentru a oferi 3.500 de proceduri chirurgicale și pentru a trata 6.500 de pacienți cu traume, a spus OMS. Acestea vor fi livrate la 40 de unități de sănătate din 29 de provincii din Afganistan.

Avionul, care a fost furnizat de guvernul pakistanez, a zburat din Dubai către aeroportul Mazar-i-Sharif. A fost primul dintre cele trei zboruri planificate cu Pakistan International Airlines (PIA) pentru a acoperi lipsurile urgente de medicamente și consumabile medicale din Afganistan.

Sursa foto: Twitter/ WHO

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...