G4Media.ro

Afaceri cu ploșnițe. Doi bărbați arestați în Franța sub acuzația că înșelau…

Photo 207053889 © Dmitry Bezrukov | Dreamstime.com

Afaceri cu ploșnițe. Doi bărbați arestați în Franța sub acuzația că înșelau persoane în vârstă puse se plătească mii de euro pentru dezinsecții de care nu aveau nevoie

Doi bărbați au fost arestați în Franța, după ce ar fi înșelat persoane în vârstă, determinându-le să plătească mii de euro pentru un tratament de care nu aveau nevoie împotriva ploșnițelor, relatează BBC.

Poliția din Strasbourg a declarat că bărbații mergeau la domiciliul victimelor lor, efectuau servicii false de control și apoi suprataxau produsele de tratament.

Poliția a adăugat că au fost înșelate 48 de persoane, multe dintre ele femei de peste 90 de ani.

În ultimele luni s-a înregistrat o creștere a infestărilor cu ploșnițe în Franța.

Problema a stârnit îngrijorare în întreaga țară, iar înalți oficiali guvernamentali lucrează la măsuri pentru a o rezolva.

Entomologii și experții în domeniul sănătății au avertizat că epidemia a dus, de asemenea, la o creștere a numărului de apariții false și la o isterie nejustificată.

Autoritățile au declarat că presupușii escroci își sunau victimele și le spuneau că există o infestare în cartierul lor.

Aceștia vizitau apoi locuința persoanei în cauză, dându-se drept oficiali din domeniul sănătății și, folosind spray-uri cu aerosoli, pretindeau că vor dezinfecta spațiul respectiv.

Înainte de a pleca, aceștia ofereau un unguent despre care spuneau că va ține insectele departe de pielea umană. Unguentul era, de fapt, o simplă cremă cu miros de eucalipt.

Victimele trebuiau să plătească între 300 și 2.100 de euro (257 și 1.800 de lire sterline).

Poliția a declarat că a primit în total nouă plângeri oficiale pentru suspiciuni de fraudă.

Suspecții au fost apoi plasați sub supraveghere și arestați în timp ce plecau de la domiciliul unei presupuse victime din Strasbourg.

Infestările din Paris au dus la temeri că problema s-ar putea răspândi peste Canalul Mânecii până la Londra.

Vorbind pentru PoliticsJOE în octombrie, primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că amenințarea la adresa sistemului de transport public al capitalei este o „sursă reală de îngrijorare”.

El a spus că a fost în contact cu omologii din Paris, precum și cu oficialii de la Transport For London pentru a se „asigura că nu vom avea această problemă”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...