G4Media.ro

AEP anunță că a finalizat controlul privind veniturile și cheltuielile partidelor în…

AEP anunță că a finalizat controlul privind veniturile și cheltuielile partidelor în 2018 și că a aplicat sancțiuni contravenționale

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează, într-un comunicat, că a finalizat misiunea de control referitoare la respectarea prevederilor legale privind veniturile și cheltuielile înregistrate de un număr de 143 de formațiuni politice, în anul 2018, perioada verificată fiind 01.01 – 31.12.2018.

Potrivit AEP, conform Planului anual de control au fost verificate un număr de 6 partide politice parlamentare care primesc subvenție de la bugetul de stat, un număr de 101 formațiuni politice neparlamentare care activează doar la nivel central și 33 formațiuni politice neparlamentare care dețin parțial organizații teritoriale.

În urma verificărilor efectuate au fost emise rapoarte de control și documente privind sancționarea contravențională a acestora.

Departamentul de specialitate a realizat verificările privind documentele generate în urma alegerilor pentru Parlamentul European pentru un număr de 23 formațiuni politice și 7 candidați independenți.

De asemenea, AEP anunță că ” în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că pentru un număr de aproximativ 500 de competitori electorali participanți la alegerile locale și parlamentare din 2016 pentru care nu au fost realizate verificări in perioada 2016 – 2018, iar în perioada martie – septembrie 2019, s-a impus verificarea acestora și emiterea rapoartelor de control, prevăzute de Legea nr.334/2006.

În activitatea desfășurată de departamentul de specialitate au mai fost încheiate un număr de 79 documente de sancționare privind controalele de fond ce au fost desfășurate în anul 2018 pentru anul 2017”

Rapoartele privind rezultatele tuturor controalelor efectuate au fost publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, și pe pagina de internet a Autorității Electorale Permanente (www.finantarepartide.ro).

Detalii privind rezultatele misiunii de control pot fi consultate aici

Sursa Foto: pixabay.com

Citește și

Expert Forum: România plăteşte partidelor politice una dintre cele mai mari subvenţii din UE / Cea mai mare subvenție o primește PSD, aproape o sută de milioane de lei în 2018, dar trezorierul partidului este urmărit penal pentru deturnarea fondurilor

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. 100 de milioane de euro luate de la cetateni anual !
    Pentru Partid! Nu-i asa ca-i minunat ? Sa-si ia limuzine de lux si vile cei aflati sus pe lantul trofic.

  2. O enigma mai tare ca a Elodiei: de ce i-a dat Partidul 1 milion de euro si vila de protocol tov Doru Buscu ? A fost elucidata ?

  3. Si protectie asociatului UEFISCDI, emeritului Alexandru Cumpanasu.

  4. Lupul pasnic la oi.