G4Media.ro

ADVERTORIAL Samsung Neo QLED, mai mult decât un televizor, o viziune către…

ADVERTORIAL Samsung Neo QLED, mai mult decât un televizor, o viziune către inovație

În mod ironic, atunci când lucrezi în media, nu prea ai timp să te uiți la televizor. Însă câtă vreme am avut în teste un televizor din gama Samsung Neo QLED, mi-am făcut timp pentru asta.

M-am uitat la programe TV uzuale, însă am și revăzut seriale pe care am vrut să le redescopăr într-o lumină mai bună, la propriu. Am descoperit și funcțiile de gaming care m-au ținut treaz mai mult decât îmi place să recunosc.

Poate singurele funcții pe care nu am avut timp să le explorez mai deloc au fost cele de productivitate și work from home.

Samsung Neo QLED Lifestyle 7

Dar le puteți descoperi voi pe toate în detaliu mai jos sau în persoană daca decideți că a venit vremea pentru un nou televizor.

Concluzia mea, pe scurt: ar trebui să ne referim la gama Neo QLED ca la altceva decât televizoare. Pentru că nu (mai) sunt asta. Sunt niște aparate complexe, care fac mai mult decât să redea imagini clare ale unor programe TV. Veți vedea în curând de ce zic asta.

Să începem!

Neo QLED – tehnologia care revoluționează experiența de vizionare

Tehnologia evoluează rapid în toate domeniile, iar televizoarele nu fac excepție. Îți amintești de seria QLED, apreciată la nivel global de experți și utilizatori? Ei bine, seria Neo QLED reprezintă un salt evoluționar chiar mai semnificativ. Totul datorită unei noi tehnologii create de Samsung, Quantum Mini LED.

Quantum Mini LED folosește LED-uri de 40 de ori mai mici decât cele convenționale. Asta înseamnă o rezoluție peste orice ai văzut până acum la un televizor, la pachet cu adaptabilitatea la luminozitatea încăperii și la tipul de imagine afișat.

După experiența asta, eu am căpătat brusc un respect sporit pentru creatorii de costume ai Game of Thones — a fost prima data când am putut vedea cu adevărat detaliile lor remarcabile.

Personalizare la nivelul următor, funcții inovatoare și design imersiv

După testarea acestui model, îți recomand să te pregătești pentru a experimenta mai mult decât un televizor. Samsung Neo QLED reprezintă nivelul următor din toate punctele de vedere: designul îl ajută să se integreze mai ușor cu interiorul casei tale, chiar și cu tablourile sau obiectele de decor, iar noile funcții îl fac un hub complex pentru entertainment, comunicare și productivitate.

Samsung Neo QLED Lifestyle 5

Designul Infinity One este primul lucru care m-a uimit încă de la unboxing. Un ecran aproape fară margini oferă atât un design premium, elegant, cât și o experiență de vizionare captivantă.
Am scapat de cablurile inestetice!

Cutia Slim One Connect poate fi atașată în spatele televizoarelor Neo QLED 8K și reprezintă un nou sistem de gestionare a cablurilor, care aduce o estetică funcțională și îngrijită, curată, precum și o instalare mai ușoară.

Experiență personalizată la toate nivelurile! Object Tracking Sound (OTS) Pro este o funcție inovatoare a televizoarelor Neo QLED 8K, care sincronizează mulți-direcțional sunetul cu dinamica imaginilor în mișcare de pe ecran.

Ea este completată de funcția SpaceFit Sound, care adaptează sunetul emis la arhitectura spațiului în care este instalat televizorul. Astfel, vei obține o experiență personalizată atât la nivelul încăperii, cât și la nivelul tipului de conținut vizionat.

Încă o funcție pe care recunosc că nu am (prea) testat-o! Am încercat, însă m-au prins (din nou!) niște seriale pe care de data asta le-am văzut parcă cu alți ochi. Dacă tu ești mai sportiv decât mine, o să-ți placă însă Samsung Health, disponibil pe modelele 8K și 4K, care are capacitatea de a-ți transforma casa într-o veritabilă sală de antrenament. Aceasta funcție este completată perfect de Smart Trainer, care funcționează ca un antrenor personal.

Ai gaming-ul la un nou nivel, cu ajutorul a trei funcții unice acestor televizoare: Super Ultrawide GameView oferă opțiunea de joc în formatul de ecran 21:9, dar și în formatul ultrawide 32:9, o caracteristică ideală pentru gamerii care nu vor să rateze niciun moment al acțiunii.

De asemenea, Game Bar îți permite să monitorizezi și să ajustezi rapid setările jocului. Vrei o imagine perfectă pe tot parcursul jocului? Atunci o să iubești funcția FreeSync Premium Pro, care atenuează posibilele de-sincronizări ale imaginii.

Google Duo este funcția preferată a utilizatorilor care lucrează de acasă sau care pentru care productivitatea este foarte importantă. Cu ajutorul ei, poți folosi telefonul pentru a iniția un apel video de înalta calitate și de mare viteză. În acest apel se pot înscrie până la 32 de persoane, indiferent de sistemul de operare pe care îl utilizează.

Tot în sprijinul productivității vine și funcția PC on TV, care îți permite să conectezi un PC la televizor și să lucrezi sau să înveți de acasă, cu un mouse și o tastatură conectate la televizor. Mai mult, poți accesa MS Office 365 direct pe televizor, prin browserul web.

Descoperă aici mai multe funcții inovatoare ale televizoarelor Samsung Neo QLED.

Când inovația întâlnește sustenabilitatea

Am lăsat pentru final poate cea mai importantă inovație a acestei game: viziunea sustenabilă. Dacă, la fel ca mine, ești preocupat de modul în care acțiunile și obiceiurile tale de consum afectează mediul înconjurător, te vei bucura să afli că Samsung împărtășește aceasta grijă.

Samsung Neo QLED Lifestyle 3

Samsung s-a angajat ca produsele sale să aibă un impact minim asupra mediului, iar televizoarele Neo QLED sunt ilustrarea perfectă a acestui angajament. Încă din faza de proiectare și design, impactul fiecărui produs de-a lungul întregului său ciclu de viață este analizat cu atenție.

Spre exemplu, tehnologia Quantum Mini LED este mai eficientă cu 11%, ceea ce înseamnă că aceste televizoare sunt mult mai eficiente energetic decât cele cu panouri LED clasice. De asemenea, telecomanda televizorului Neo QLED QN90A funcționează fară baterii clasice, putând fi încărcată la lumina soarelui sau la lumina ambientală prin panoul solar incorporat.

Tot tehnologia Quantum Mini LED, care folosește LED-uri de 40 de ori mai mici decât cele convenționale a făcut posibilă și crearea unui televizor ultra-slim, care consumă mai puține resurse și materiale decât unul care folosește panouri LED clasice.

Unitatea de backlight a acestor televizoare și panoul de alimentare reduc consumul de energie cu aproximativ 25%. Funcții ca Motion Lighting și Eco Sensor ajută și ele la conservarea energiei.
Chiar și ambalajele noii game de televizoare Samsung sunt sustenabile, așa că pregătește-te pentru primul unboxing eco-friendly. Plasticul folosit în ambalaje este reciclat, iar capsele metalice din cutie au fost înlocuite cu adeziv pentru ca tu să poți recicla cutia mai ușor sau, de ce nu, să o folosești pentru animalele de companie.

În concluzie, dacă vrei un televizor cu adevărat premium, care să poată să-ți schimbe percepția despre calitatea imaginii în câteva ore, să înlocuiască cu succes un monitor pentru gaming, dar și să facă lucruri la care nu te-ai fi gândit niciodată că le poate face un televizor, gama Samsung Neo QLED e exact ceea ce îți va completa casa.

Noile televizoare Samsung Neo QLED sunt disponibile pe site-ul Samsung Romania. Cumpără un televizor Neo QLED până la 31 iulie și poți primi un voucher de 2000 RON pentru cumpărături ulterioare. În plus, ai 20% reducere la accesorii!

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Degeaba. Nu au trollii de pe aici bani. Abia încasează 50 bani pe comentariu

  • Deci basically este un FALD mai granular. Nu e chiar grozava tehnologia in sensul ca nu mi se pare ceva revolutionar. Cred ca este intermediară catre microled, care nu da efectul halo, nici burn in ca OLED -ul , luminozitate mult peste OLED, dar si negrul perfect fără halo.
   Acum ca dual layer lcd-ul a fost exclus, singurul produs pe care as da mai multi bani decât „normalul” , prin „normal” înțelegând un FALD ar fi un microled ce ar avea calitatea imaginii similară cu un dual layer lcd fara sa consume de 10 ori mai multa energie decat LED-ul clasic sau FALD-ul.
   Concluzie: 1. cum acest miniled inca are efect halo nu ma da pe spate.
   2. Au 99% dintre romani un televizor cu o calitate a imaginii MIZERABILA fata de acest televizor? Clar D A !!!
   3. Merita banii pentru mine? Nu, ca deja am FALD (cu acelasi efect halo, dar la fel ca miniledul cu luminozitate foarte buna). Merita pentru ceilalti 99% dintre romani? Categoric DA!

  • @Cipper ăia progresisti sunt plătiți în etnobotanice :))

  • Da, stai departe de oled ca da burn-in nu ca e scump :)) las ca folosim noi oled de ani de zile fara burn-in

  • Nu sta nimeni departe de OLED pentru ca da burn in sau pt ca e scump. FALD urile sunt de obicei mai scumpe decat OLED urile si m am uitat sa vad si da, si miniledurile. Se poate sta deoparte de oled ( eu cel puțin) din motiv de luminozitate mizerabilă care duce la un HDR mizerabil.

 2. Inovatie la TV-urile Samsung va fi cand isi vor produce de unii singuri panourile. Pana atunci, ar trebui sa puna o steluta mare care sa se vada bine si unde sa precizeze ca tot ce tine de OLED vine de la LG

 3. Samsung are QLED nu OLED. Cu totul altceva. OLED de la LG folosesc Philips, Sony si Panasonic.

 4. Cel mai bun tv, din orice gama de pret, rămâne LG.