G4Media.ro

ADVERTORIAL Cristian Diaconescu (PMP): Suntem un partid al modernizării şi al prosperităţii,…

ADVERTORIAL Cristian Diaconescu (PMP): Suntem un partid al modernizării şi al prosperităţii, dar şi al stabilităţii şi respectului pentru valorile tradiţionale

Cristian Diaconescu este prim-vicepreședinte PMP și deschide lista PMP București pentru Senatul României.

Domnule Diaconescu, România ar putea avea, pe un „card” de la Uniunea Europeană, în următorii ani, 80 miliarde euro. Ce condiții trebuie să îndeplinească țara noastră pentru a cheltui această sumă? Ce propune PMP pentru a minimiza riscurile ca atragerea de fonduri europene să se transforme dintr-o binecuvântare într-un blestem?
Cristian Diaconescu: Primele finanţări din Fondul de redresare de 750 miliarde de euro se aşteaptă să ajungă la statele membre ,începând cu a doua jumătate a anului 2021. Vor fi distribuite pre-finanțări de 10% din fonduri pentru începerea implementării planurilor de investiţii şi reformă, cu condiţia ca Planul de redresare să devină funcţional, până la 1 ianuarie 2021.

Din punct de vedere procedural, România trebuie să transmită planul de investiţii şi redresare, până cel târziu la sfârşitul anului 2020, pentru ca în următoarele două luni, Comisia să aprobe finanţările prin negocieri cu guvernul de la Bucureşti. Planurile naţionale de redresare sunt supuse şi aprobării, prin majoritatea calificată, la nivelul miniştrilor de finanţe din UE.

Comisia Europeană a avertizat deja statele membre că prioritate la finanţare vor avea acele programe naţionale care se apropie de principalele obiective ale UE, cum ar fi: economia “verde”; digitalizarea; generarea de locuri de muncă şi încurajarea investiţiilor. Comisia a anunţat 7 domenii importante privind economia “verde” şi digitalizarea, precum şi 15 programe din Cadrul Financiar Multianual ,care vor avea prioritate la finantare.

Cel mai important mesaj – investirea, după alegeri, a unui Guvern care să fie pregătit:

1. Să finalizeze, până la sfârşitul anului 2020, Planul Naţional de Redresare, asumat responsabil de către întreaga clasă politică, care să asigure modernizarea, pe termen lung, a României. Finanţarea din partea UE este o şansă istorică.

2. Sa constituie cele mai pregătite echipe de negocieri cu instituţiile de la Bruxelles şi cu ceilalţi parteneri din UE. În absenţa unei negocieri profesioniste pentru obţinerea finanţărilor europene, orice Plan Naţional poate rămâne doar un mesaj politic aspiraţional.

3. Sa elimine “ Hoţia şi Prostia “ pentru ca ne vor costa scump. Pe toţi, inclusiv următoarea generaţie. Aici cred că nu mai este cazul să detaliez.

Cu privire la desfășurarea orelor de curs în perioada de pandemie, există opinii situate la poli opuși, potrivit cărora copiii trebuie aduși la școală sau, dimpotrivă, că școala trebuie să se desfășoare exclusiv online. Dumneavoastră ați propus o soluție nuanțată, și anume vacanța mare să aibă loc în această perioadă și școala să se reia la vară. Ce beneficii ar putea să aducă o asemenea formulă?
Cristian Diaconescu: Şcolile trebuie să funcţioneze, chiar în condiţii de criză. Ca şi în sistemul sanitar, în educaţie s-au investit tot mai mulţi bani. Cand ai 40% din scolile din mediul rural cu grupurile sanitare in curte, minuni nu pot fi făcute, peste noapte, iar în condiţii de pandemie este nevoie de măsuri organizatorice simple, cu costuri minime şi aplicare imediată.

Am propus ca reorganizarea programului educaţional să aibă în vedere: depăşirea perioadei de iarnă, speranţa că viitorul guvern va avea profesionalismul şi sprijinul politic necesare pentru a se organiza, din timp, pentru adoptarea măsurilor adecvate ,astfel încât pandemia să afecteze cât mai puţin bunul mers al educaţiei în România; ştim că, la nivel european, este iminentă începerea procedurilor de vaccinare anti-COVID 19.

Cu ce se diferențiază PMP față de celelalte partide care s-au înscris în cursă la alegerile generale? Care va fi locul și rolul PMP pe scena politică din România după 6 decembrie?
Cristian Diaconescu: Partidul Mişcarea Populară este un partid conservator, creştin, susţinător al valorilor sociale, demnitate, respect pentru drepturile constituţionale fundamentale, pentru valorile şi tradiţiile româneşti. Avem nevoie de progres, de modernizare dar nu trebuie să renunţăm la ceea ce este frumos în trecutul nostru.

PMP este un partid al modernizării şi al prosperităţii, dar şi al stabilităţii şi respectului pentru valorile tradiţionale.

Avem nevoie de o nouă normalitate, de normalitatea valorii, cultivate prin muncă.

PMP consideră că respectul pentru muncă trebuie revalorizat la toate nivelurile.

Împreună cu românii, din ţară şi din comunităţile din străinătate, vrem să muncim, umăr lângă umăr, pentru a deveni mai buni, mai productivi, pentru a ne maximiza avantajele competitive ,generate de apartenența la NATO şi UE.

De prea multe ori în România partidele politice ne-au obişnuit cu replica “merge şi aşa” şi, încet dar sigur, am asistat la degradarea societăţii româneşti, până la un nivel al relaţiilor sociale pe care nu îl mai recunoaştem.

PMP susţine că “nu mai merge şi aşa”, e nevoie urgentă de schimbarea mentalităţii, de avansare spre o societate a respectului. Numai aşa putem ajunge mai buni şi numai aşa putem deveni noi înşine schimbarea de care are nevoie societatea.

Notă: Articol susținut de Partidul Mișcarea Populară

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. Cunoastem domnule pedelist, cunoastem modul de oprerare.Cu ce procent incepem taierile salariale sau cresterea TVA?????Bineinteles totul sub obladuirea FMI!

 2. Ati scapat de oameni ca Teodor Baconschi,Adrian Papahagi pe ei poate ii credeam,cei care ati ramas ca tov.petrov protectorul lui bica si udrea nu-i mai crede nimeni

  • Mi-l amintesc pe caraghiosul asta pe cind candida la presedintia psd. Vreo citeva saptamini, pina ce a primit ordin de retragere. Era la psd atunci, acum a devenit „de dreapta” in anexa psd, pmp, partidul de serviciu al Baselului si el baiat bun cu defecte.

 3. Modernizare la PMP? Cu Petrov, care a vandut flota, la conducere? Bataie de joc.

 4. PMP a votat cot la cot cu PSD in consiliile locale din Bucuresti in 2016-2020, iar in teritoriu, a fost foarte apropiat de PSD in primarii.

  PMP nu face pragul electoral

 5. Eba aduce cea mai multă modernitate partidului. Ea e mereu modernă și in pas cu moda!….

  • Păi taman de asta au băgat-o pe Eba-n față, că ,,PMP este un partid al modernizării şi al prosperităţii” – ori cin’ le reprezintă mai bine ca ea pe astea două?! Că lu’ asta de-atîta prosperitate nici X6-le nu-i mai încape-n parcare iar modernitatea-i se varsă pîn’ toate cluburile de fițe; unde mai pui că crește și copii monoparentali, deci la o adică cînd se va instaura dictatura LGBTXYZ tot ea va fi moderna de serviciu.
   Iar tacsu’ Petrov, de la timona PMP, asigură ,,stabilitatea” – la vremuri noi, tot noi! – şi respectul pentru valorile tradiţionale” – turnătoria la mănăstirea Secu.

 6. 5%, nu
  Cum o fi sa fii in PMP dar daca nu vii cu legi deștepte rămâi un mic nimic

 7. Nu stiu cum se face dar toti securistii arata la fel …

 8. Mestere, tu esti baiat bun, dar e greu sa convingi pe cineva ca PMP, dupa 4 ani de votat cot la cot cu PSD si in parlament si prin administratia locala, mai merita luat in seama. Cu tot respectul pentru tot ce-a facut Base bine pentru Romania din 2004 pana in 2014, ce a urmat dupa, odata cu crearea PMP, e doar pesedism smecheresc. Si cam atat.

  • de tine nici atit esti propriul tau autor

  • Domnule Rădulescu, sunteți naiv să credeți că RiseProject a mișcat vreo fibră de judecator sau demnitar. Articolul e exagerat de lung și face doar mult zgomot pentru nimic. Presa română nu a făcut și nu va face nimic pentru vulg. Parte din presă, ca cea la care faceți trimitere, face valuri. Dreptatea, când se va face cu adevărat, se va face numai cu parul. Lumea, ca în 1987-1989, a început să vorbească tot mai scrâșnit. Să nu uitați asta, domnule Rădulescu!

 9. Altul care s-a manjit pe maini cu vopsea rosie. Asadar, iata de la cine primea Diaconescu „diurne”, de la PMP. La vremuri noi, tot voi, securistii si fostii comunisti. USR+ o sa stearga pe jos cu voi, scursuri comuniste ce sunteti. O sa va dinamiteze aliantele voastre cu limberalii lui Sica Mandolinuta.

 10. CARE NU ARE GRADE PE LA VOI PRIN pmp ?
  CUMULARZI SI VOI, MULTIPLE SALARII, MULTIPLE PENSII, CARE MAI DE CARE MAI SPECIALA.
  AFACERILE AFACERI.

  SOCIETATEA CE A PRIMIT IN SCHIMB ? JEFUITA SI „SCAPAM TOTI” ?

 11. cand spui modernizare si injuri si arunci cu minciuni spre competitie, USR+ , nu avem nevoie

 12. Cuvinte cheie aruncate de-a valma ,de fapt mesajul este: vrem la ciolan.

 13. Cu cine vrea pmpul să meargă in alegeri? Cu pezedistu ăsta?!

 14. Domnul Diaconescu imi place cum vorbeste si demonstreaza ca este priceput in politica. Din pacate, face parte din partidul al carui lider a promovat-o masiv pe Udrea care a furat suficient cat sa o ducă bine si dupa terminarea proceselor din justitie. Vad ca și analfabeta de Elena Basescu vrea sa fie iar parlamentar, cot la cot cu Diaconescu. Ce expertiza are fata asta o fi avand încât sa fie cap de lista in Constanta? Concluzia: dle Diaconescu incercati sa schimbati partidul sau faceti unul serios, fara gunoaie.