G4Media.ro

Activiști la Cluj, din Liberia și Nigeria, au compus o piesă în…

Activiști la Cluj, din Liberia și Nigeria, au compus o piesă în onoarea personalului medical și a forțelor de ordine implicate în lupta împotriva epidemiei de Covid-19

Doi tineri activiști pentru pace din Liberia și Nigeria s-au mutat la Cluj pentru a studia, dar și pentru a contribui la o serie de acțiuni sociale, prin intermediul Asociației Centrul pentru Pace și Prevenirea Violenței (C.P.V.P.) Este vorba despre Charles Wratto și Suleyman Kuta (”Go slo”), care au decis să compună o piesă muzicală, în onoarea personalului medical și forțelor de ordine care au contribuit la combaterea epidemiei de Covid-19.

„Lucram de acasă, cursurile de la facultate se mutaseră online, trăiam într-o izolare totală de două luni. Mi-am dat seama cât de greu trebuie să le fie celor din spitale să revină la familii fără să poată să-și îmbrățiseze copiii, mi-am dat seama ce dificil le este și celor din forțele de ordine care au patrulat non-stop pentru a se asigura că noi restul respectăm regulile și că ne va fi bine. Pentru toți aceștia este acest cântec”, a transmis Suleyman.

Structura melodică a piesei a fost importată tocmai din din Mali, unde Charles Wratto a lucrat cu un producător muzical local, Debro Beat, în timpul proiectului umanitar #UnitedForMali, pe care CPVP l-a implementat în două tabere de refugiați din capitala Bamako, la începutul acestui an. Producția muzicală a piesei a fost înregistrată în studioul cunoscutului DJ Maxx de la DJ Project iar de videoclip s-a ocupat Alex Bulgaru, coleg cu Charles și Sule în  cadrul Aasociației.

În materialul video apare și judecătorul clujean Cristi Dănileț printre multe alte personaje din peste 20 de țări din Europa, Africa, Asia și America, între care artistul reggae ivorian Tiken Jah Fakoly, actorul nigerian Jim Iyke, ambasadorul Sierra Leone în Emiratele Arabe Unite sau un politician din Sri Lanka.

Charles Wratto este un cercetător cu o experiență de peste 10 ani în analiza conflictelor, peace building și recuperare postbelică. Cu o experiență vastă pe teren în regiuni de conflict și post-conflict, Charles a lucrat cu precădere în situații care implică grupări rebele și militante, copii-soldat, victime ale războiului și ale traficului de persoane. A negociat și a asigurat eliberarea a 51 de copii răpiți în zone de conflict extrem. Charles, un fost copil soldat el însuși, a pregătit până acum peste 2.000 de foști copii-soldat în domeniile construirii păcii și securității durabile. În 2012, a înființat Centrul pentru Pace și Prevenirea Violenței (C.P.V.P.), o organizație dedicată culturii păcii și respectării demnității umane.

Suleyman Kuta (Go slo) este rapper și producător muzical din Nigeria. S-a îndreptat spre muzica rap în adolescență. O dată cu cu începerea studiilor universitare în Europa, a avut colaborări cu diverși alți artiști europeni și africani. Momentan este stabilit la Cluj-Napoca, unde urmează cursurile pentru obținerea unui Master în Relații Internaționale si Comunicare.

 

Sursa Foto: Facebook

 

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. In Kenia, e tot ca la noi. Doctorii care nu se pricep la mai nimic au tarif enorm la vedere. Aia care te pot scapa de pandemii lucreaza la stat, si iti dau optiuni: „ce bisturiu vrei sa folosesc, ala de 100 de euro sau ala de 200”. Despre care din ei e maneaua?

    Bebeluselor, dans.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.