G4Media.ro

A murit mama lui El Chapo/ Consuelo Loera avea 94 de ani…

Photo by Ronaldo SCHEMIDT / AFP

A murit mama lui El Chapo/ Consuelo Loera avea 94 de ani și era internată de două săptămâni într-o clinică privată

Mama narcotraficantului mexican Joaquín „El Chapo” Guzmán, încarcerat, a murit după ce a fost internată în ultimele două săptămâni într-o clinică privată, a anunţat duminică presa locală, potrivit Reuters, transmite News.ro.

Consuelo Loera avea 94 de ani, notează El Sol de Sinaloa, un jurnal important din statul de origine al familiei, Sinaloa.

Alte publicaţii mexicane, cum ar fi cotidianul El Universal, au citat ” autorităţi de securitate” în relatările privind moartea lui Loera.

Jenaro Villamil, jurnalist mexican care conduce în prezent reţeaua publică de radio SPR, a anunţat, de asemenea, decesul femeii într-o postare pe reţelele de socializare.

Celebrul fiu al lui Loera a condus timp de mulţi ani cartelul Sinaloa, puternica organizaţie criminală cu acoperire globală care a transportat tone de droguri pe mai multe continente.

A fost acuzat de moartea a mii de persoane în Mexic, de la membri ai unor bande rivale, până la cetăţeni obişnuiţi, poliţişti şi membri ai forţelor armate.

Guzman a fost condamnat pentru crimă şi acuzaţii de trafic de droguri în Statele Unite în 2019 şi ispăşeşte o pedeapsă pe viaţă într-o închisoare de maximă securitate din Colorado.

Loera a fost propulsată în lumina reflectoarelor în 2020, când preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador i-a strâns mâna în timpul unei vizite la periferia oraşului Badiraguato, municipalitatea din Sinaloa unde s-au născut şi au crescut copiii săi. Preşedintele a apărat gestul la momentul respectiv ca fiind o chestiune de curtoazie, numind-o pe Loera o „bătrână respectabilă”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Iată o știre mult așteptată de publicul cititor al G4. Vă rugăm frumos să ne dați mai multe amănunte.