G4Media.ro

A fost lansat oficial Fondul European de Apărare/ Comisarul Thierry Breton: Pentru…

A fost lansat oficial Fondul European de Apărare/ Comisarul Thierry Breton: Pentru prima dată, Uniunea Europeană investeşte o parte a bugetului său în apărare

Comisia Europeană a lansat oficial miercuri Fondul european de apărare, dotat cu aproape 8 miliarde de euro pentru perioada 2021-2027, în scopul co-finanţării proiectelor de cooperare între companii de apărare şi consolidării în acest fel a autonomiei europene, informează AFP, citată de Agerpres.

”Pentru prima dată, Uniunea Europeană investeşte o parte a bugetului său în apărare”, a declarat comisarul european pentru piaţă internă Thierry Breton.

Noul fond este dotat cu 7,95 miliarde de euro, dintr-un buget european de 1.074 miliarde de euro pentru perioada 2021-2027.

Potrivit lui Thierry Breton, ”Fondul european de apărare este o contribuţie absolut esenţială la o mai mare suveranitate europeană”, Uniunea Europeană trebuind să devină ”progresiv un actor al securităţii la nivel mondial”.

Fondul este menit să finanţeze, împreună cu statele membre, proiecte de cooperare care promovează inovaţii tehnologice şi se adresează atât marilor grupuri din industria apărării, cât şi micilor întreprinderi şi start-up-uri.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. francezii sunt prea departe ca sa poata fi atacati, romanii sunt prea departe ca sa poata fi aparati

  2. Este foarte bine! Asa se merge spre Statele Unite ale Europei!

  3. , sper ca suma sa creasca an de an,,