G4Media.ro

 A fost instalată o cruce în ”curba morții” dintre Onești și Bacău,…

Sursa foto: Bacău.net

 A fost instalată o cruce în ”curba morții” dintre Onești și Bacău, pentru a-i proteja pe șoferi / ”Preacinstită Cruce, ca o pavăză și armă nebiruită, ocrotește și acoperă cu darul tău pe toți călătorii și șoferii”

Doi preoți din Bacău au instalat și sfințit o cruce în „curba morții” de pe DN11, relatează Bacău.net.

Curba de pe drumul dintre Onești și Bacău se află într-o zonă extrem de periculoasă, aici producându-se mai multe accidente extrem de grave de-a lungul timpului.

După ce în luna februarie a fost sfințită zona, vineri, preoții au decis să instaleze și o cruce care să protejeze șoferii de accidente.

”Cu binecuvântarea ÎPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, prin îndrumarea pr. Protopop Ioan Bârgăoanu, prin dragostea pr. paroh Florin Ioniță și a ctitorilor Crucii Vieții, la sectorul de drum cu atâtea accidente și mulți morți, pe Valea Brătilei, s-a sfințit Crucea Vieții, păzitoare a creștinilor, fiind încredințați că astfel se vor reduce numărul de accidente care se produc frecvent în zonă. O, de trei ori fericită și Preacinstită Cruce, ca o pavăză și armă nebiruită, ocrotește și acoperă cu darul tău pe toți călătorii și șoferii ce trec pe acolo!” a precizat preotul.

Sursa foto: Bacău.net

Citește și:

VIDEO Un preot a sfințit o curbă din județul Bacău, loc în care se produc frecvent accidente

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

27 comentarii

  • Mai rau..mai bine dona un guardrail

  • Eh, nu prea. Poate asa soferii cand vad crucea aia inainte sa ia curba, o sa mai reduca din viteza

  • o sa-si faca cruce si o sa piarda controlul volanului.

  • @pmct „Poate asa soferii cand vad crucea aia inainte sa ia curba, o sa mai reduca din viteza”

   Pe rinocerul ăla cu potcap ȋl doare-n ştangă că locul ȋn care-şi ȋnfige el crucea nu-i moşia lu’ tac’su, şi nimeni nu-l ȋntreabă de sănătate. Iar dacă acum ȋndrăzneşte cineva să impună legea ȋnlăturând crucea, sar bizonii de trei metri ȋn sus. Atât vă duce pe voi mintea.

  • Intamplator ?

 1. Așa s românii:galbeni ,frumoși si analfabeți, cum ii place popii . Marea majoritate….

  • Da , unii sunt chiar gușați și burtoși se numesc COCALARI, buni ascultători – MANELiSTi , împreună cu cei menționați de tine.

 2. Natie de idi oti

  • Subscriu, am dat zilele astea de niste cocalari care nu au simțul măsurii în nimic, au ascultat manele 24 ore .

 3. sa puna si un creier de caramida/lemn/beton poate le da minte 1d1ot1lor acestei natii.

 4. Scoateți airbaguri, centuri și alte drăcovenii de pe mașini. Montați o crucea sculptata sub puntea din fața. Fiecare fabrică să aibă un popă pe linia de producție. Nici o mașină sa nu iasă nesfintita. Abia atunci vom fi cu adevărat mântuiți.

 5. Mai bine puneau 3 stalpi cu panouri solare in cap. Un pic de lumina nu strica, doar lumina e simbol biblic 😛 si atunci nu trebuie sa mai dea nimeni cu … spiritul de Dansu’.

 6. Corect!🙏🙏🙏
  Și eu am vrut sa imi sfințesc cureaua de la alternator, dar la câți bani mi-au cerut popii mai bine o schimb. …mașina.

 7. Bun. Gata s-a rezolvat. Nu mai avem nevoie de autostradă. O cruce sfințită poate sa stea langa indicatorul de curbă periculoasă.

 8. atunci cand legislatia este mai ineficienta decat apa sfintita

 9. S-a rezolvat pe jumatate. Mai trebuie una pe sensul celalat la intrare in curba. La fel cum sunt si semnele de circulatie.

 10. Eu pe unde am lucrat, dupa ce „preotimea evlavioasa” a „sfintit” firmele si edificiile unde functionau s-au dus toate la vale adica faliment …… Un fost coleg si-a sfintit masina, dupa un timp relativ scurt a avut accident…… Asa ca va rog reveniti cu stirea si cu o statistica dupa cel putin un an.

 11. Si uite astfel curba a disparut, drumul indreptandu-se. Fara proiect de fezabilitate si fara licitatie. Ce s-or tavali de ras Sefu’ cu Sf Petru acu’…
  Cum e romanul, bai nene! Face orice, numai sa nu respecte legea.

 12. Cand oare, se va termina Evul Mediu, in Romania?

 13. Mai bine puneau un sicriu

 14. Ce tara de idi**i. Evul Mediu e puțin spus. În țara în care îți este frica sa circuli pe șosele din cauza nebunilor, se instalează… cruci. Nu radare, nu politie, nu limitatoare de viteza, nu elemente de siguranta. Cruci, fratioare! Cruci!

  Cibe mai crede că nația asta mai are vreo șansă ca să iasă la liman, e un mare b*u.

  • Daa, nu cred că mai există vreo șansă! Te uiți la comportamentul unora nici nu îți vine să crezi că poate exista asemenea oameni.
   De la mizeria pe care o lasă în urmă până la trântitul portierele de la mașini, la vorbitul tare pe strada, de zic că sunt la capătul rândului.
   Stai pe bordură cu sticla de bere și după ce termini berea pleci spre cuibar fără să-ți pese că la 3 m de tine există un coș? Acest comportament se vede și în trafic parca zici că vor să se sinucidă.

 15. Poate sa fie și 100 cruci tot degeaba daca boii conduc cu viteza.

  • Ar mai fi varianta de revizionare a legislației rutiere și insistat pe limitele de viteza pe categoriile de drumuri. Multi nu cunosc viteza minima de deplasare.

  • Viteza minima de deplasare? Explica te rog. Articolul este despre o curba periculoasa unde de regula se intra cu viteza prea mare

 16. România Evului Mediu Întârziat.