G4Media.ro

A fost deschisă în Brazilia o anchetă împotriva lui Elon Musk, după…

Photo 111620319 © Mano Kors | Dreamstime.com

A fost deschisă în Brazilia o anchetă împotriva lui Elon Musk, după atacurile miliardarului asupra unui judecător, pe platforma X

Un judecător al Curţii Supreme din Brazilia a dispus duminică deschiderea unei anchete împotriva lui Elon Musk, proprietarul platformei X (fostă Twitter), care l-a acuzat de „cenzură” şi i-a cerut demisia pe această reţea socială, scrie AFP, citată de Agerpres.

Într-o hotărâre judiciară consultată de AFP, magistratul Alexandre de Moraes a evocat o presupusă „exploatare criminală a platformei X” din partea miliardarului american, care este şi patronul Space X şi Tesla.

Sâmbătă, Elon Musk a declarat că X ridică toate restricţiile decise de judecătorul Alexandre de Moraes privind anumite conturi nedeclarate din Brazilia şi va publica detaliile ordinului, în ciuda interdicţiei judecătorului de a face acest lucru.

„Acest judecător a aplicat amenzi masive, a ameninţat cu arestarea angajaţii noştri şi a tăiat accesul la X în Brazilia”, a postat Musk sâmbătă seara.

Duminică, el a continuat seria atacurilor şi a scris pe X că „acest judecător a trădat cu neruşinare şi în mod repetat Constituţia şi poporul brazilian. El ar trebui să demisioneze sau să fie pus sub acuzare”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Brazilia e la un pas de dictatura.