G4Media.ro

A fost deschis tronsonul Via Transilvanica Hunedoara / Traseul lung de aproape…

Foto: Facebook / Via Transilvanica

A fost deschis tronsonul Via Transilvanica Hunedoara / Traseul lung de aproape 150 de kilometri trece și pe lângă cetățile dacice

Tronsonul din judeţul Hunedoara al drumului Via Transilvanica, proiect iniţiat în 2018 de Asociaţia Tăşuleasa Social din Bistriţa, a fost deschis printr-o ceremonie organizată la Cetatea Mălăieşti, în Ţara Haţegului, anunță Agenția de presă Rador.

Via Transilvanica este un traseu turistic de 1.400 de km, care porneşte de la Putna, în Bucovina, străbate Transilvania şi se încheie la Drobeta – Turnu Severin.

Pasionaţii de natură şi sport îl pot parcurge parţial sau integral numai pe jos, cu rucsacul în spate, cu bicicleta sau călare, pe poteci şi drumuri de ţară.

Via Transilvanica străbate 10 judeţe. În Hunedoara, drumul trece pe la cetăţile dacice, prin Ţara Haţegului şi Retezat, pe o distanţă de aproape 150 de km.

Traseul în județul Hunedoara care va fi marcat de pietrele de hotar trece prin opt așezări – Romos, Beriu, Orăștioara de Sus, Boșorod, Pui, Sălașu de Sus, Râu de Mori și Sarmizegetusa.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Cetatea Malaiesti nu este decat un kitsch care a fost construit peste ruinele cetatii, distrugand-o. Dar, fiind vorba de proiectul unui ONG care cocheteaza cu PSD si care planteaza specii introduse invazive, momentul se incadreaza perfect in peisaj.

  2. O excrocherie uriasa de 44 de milioane de euro.Pe langa faptul ca se distrug zone si arii naturale ,banii vor fi sifonati pe amenajari imaginare.

  3. Via Transilvanica – un proiect excelent pentur amatorii de drumeție și ciclism.

  4. În curând toți munții și pădurile vor fi pângărite de oameni! Dar banii pentru ce au fost necesari? Doar îmi închipui că nu au asfaltat ?

    • Ca sa marcheze traseul…bornele nu sunt ieftine mai ales cand sunt platite din ani publici.
      O fi cel putin 100.000 euro o bucata de carton vopsita.
      Asta e Romania si asa se duc banii contribuabililor.

  5. Proasta organizare.Sunt foarte multe zone unde dacă nu te întâlnești cu ursul ( așa vrea Dumnezeu ) te mănâncă câinii ciobanilor de la stânele din munți.Ciobanii sunt atât de nesimțiți încât considera ca dacă stau cu oile intr-o zona,acea zona le aparține și nu își cheamă câinii,chiar se iau se tine ca turist “ dacă ați auzit și văzut câinii de ce mai treceti pe aici “ Și multe alte chestii.