G4Media.ro

A fost administrat primul vaccin anti-COVID în Republica Moldova, unui cadru medical

A fost administrat primul vaccin anti-COVID în Republica Moldova, unui cadru medical

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat marți că a fost administrat primul vaccin anti-COVID în țară, unui cadru medical și i-a îndemnat pe cetățenii moldoveni să aibă încredere în vaccin.

„Azi a fost administrat primul vaccin în Republica Moldova. Este o zi importantă pentru noi toți – astăzi prinde viață speranța că, după lucrătorii din prima linie, vom reuși să vaccinăm cât mai mulți cetățeni și vom reveni la normalitate.
Știu că mai sunt persoane nesigure cu privire la vaccinare. Înțeleg îngrijorarea voastră, însă vaccinul este unica modalitate prin care putem opri îmbolnăvirile, decesele și, progresiv, elimina restricțiile. Peste 200 de milioane de doze au fost deja administrate în lume și, drept consecință, s-a observat scăderea ratei spitalizărilor și a cazurilor grave. Țările care au o rată înaltă de vaccinare constată că se micșorează cazurile de îmbolnăvire și încep să relaxeze măsurile restrictive impuse. Vă asigur că depunem toate eforturile pentru ca și cetățenii noștri să aibă acces cât mai rapid la vaccin”, a scris Maia Sandu pa pagina sa de Facebook.

Președinte Republicii Moldova a precizat că prima tranșă de vaccinuri va fi folosită pentru imunizarea personalului medical din prima linie. „Trebuie să protejăm viața și sănătatea medicilor ca ei să ne poată ajuta în continuare să ieșim cu bine din pandemie”, a adăugat ea.

La sfârșitul săptămânii trecute, la Chișinău a sosit prima tranșă de 21.600 de doze de vaccin anti-COVID trimise de la Bucureşti, din cele 200.000 care vor fi donate de România.

sursa foto: Comisia Europeană / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. 21.000 români nevaccinați pentru că… Basarabia.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.