G4Media.ro

A doua sfidare a premierului la adresa preşedintelui. Viorica Dăncilă nu mai…

A doua sfidare a premierului la adresa preşedintelui. Viorica Dăncilă nu mai merge la întâlnirea cu Klaus Iohannis

Guvernul a comunicat astăzi dimineaţă la cabinetul preşedintelui României ca premierul Viorica Dăncilă nu va veni astăzi la întîlnirea de la Palatul Cotroceni pe tema relaţiei cu BNR, anunţă Administraţia Prezidenţială. Preşedintele Klaus Iohannis va susţine o declaraţie de presă în jurul orei 11, atunci când trebuia să aibă loc întâlnirea cu Dăncilă.

Refuzul întâlnirii e al doilea gest de sfidare la adresa lui Iohannis, după informaţia scursă în presă referitoare la dialogul pe tema consultării cu BNR, informaţie din care reieşea ca Dăncilă l-ar fi refuzat pe şeful statului. Antena 3 a prezentat pe surse presupusele stenograme ale dialogului telefonic Iohannis – Dăncilă. Joi, Iohannis a dezminţit stenogramele, spunând că ele „arata ce şi-ar fi dorit PSD-iştii să se fi discutat decât ce s-a discutat”.

Conflictul a pornit de la intenția Guvernului de a muta ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim. Informația despre memorandumul adoptat de Guvernul Dăncilă pe această temă a fost publicată în premieră de G4Media pe data de 18 aprilie.Nu este clar dacă Guvernul a adoptat acest memorandum sau nu, nici conținutul documentului n-a fost făcut încă public. Nici până azi documentul nu a ajuns la Administrația Prezidențială, au declarat pentru G4Media surse oficiale.

Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă susțin că Guvernul poate decide singur în chestiuni cum ar fi mutarea unei ambasade, în timp ce președintele Klaus Iohannis a reacționat dur anunțănd că acesta este atributul exclusiv al șefului statutul și că o astfel de decizie ar încălca legislația internațională.

Klaus Iohannis: ”Cine ştie ce înţelegeri secrete face dl Dragnea acolo cu evrei” și scuzele ulterioare

Preşedintele Klaus Iohannis a amendat dur vizita făcută în Israel de premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. “Această vizită pe care o fac are câteva ciudăţenii. Una din ele e că nu au venit la discuţii, nu a plecat doamna premier cu nici un mandat. A vorbit strict pentru Guvern şi nu pentru România”, a spus Iohannis la Bacău.

Preşedintele a mai spus că este îngrijorat de “secretomania acestei plecări”, acuzându-i pe cei doi că au plecat fără să anunţe agenda, obiectivele vizitei şi pentru că au anunţat-o foarte târziu.

Mai mult, Iohannis s-a arătat suspicios în legătură cu scopul vizitei făcute de Liviu Dragnea, spunând că “nu ştiu care sunt dedesubturile acestei abordări, cine ştie ce înţelegeri secrete face dl Dragnea acolo cu evrei. Sper ca după revenire să aibă bunul-simţ să explice ce au făcut acolo”.

Ulterior, preşedintele Klaus Iohannis a revenit și le-a cerut scuze celor care s-au simţit ofensaţi de declaraţia privind posibilele “înţelegeri secrete” făcute de “Dragnea cu evrei”.

La câteva ore după declaraţia iniţială, Iohannis a spus: “E deplasat să fiu acuzat de antisemitism, e caraghios. Eu sunt lăudat şi laureat de mai multe asociaţii evreieşti. Nu am folosit noţiuni peiorative. Dacă totuşi cineva s-a simţit ofensat, îmi cer scuze faţă de aceştia. Declaraţia mea a fost o întrebare retorică. În nici un caz această întrebare retorică nu a fost cu iz de a jigni comunităţile evreieşti sau statul Israel”.

Liviu Dragnea: Am fost mult prea binevoitor în ultimele luni de zile cu Klaus Iohannis

„N-am avut și n-o să am niciodată înțelegeri secrete cu nimeni. Tot ceea ce am făcut și voi mai face în continuare a fost să fac ceea ce pot, cât pot, pentru România”, a declarat Liviu Dragnea joi seară la Antena 3, potrivit HotNews.ro

Dragnea a mai acuzat că declarațiile șefului statului referitoare la „secretomania” vizitei din Israel și despre „cine știe ce înțelegeri face acolo cu evreii” pot fi considerate ca având o doză de antisemitism.

„Nu poți să jignești în asemenea hal, să jignești niște oficiali din alt stat pe care îi acuzi că fac înțelegeri secrete cu niște oficiali din România. Așa ceva este inacceptabil”, a susținut el. Mai mult, liderul PSD, președinte al Camerei Deputaților, a afirmat că Guvernul nu avea nevoie de aprobarea șefului statului în privința acestei vizite.

„Eu nu știu dacă președintele – cu care recunosc că am fost mult prea binevoitor în ultimele luni de zile, tot din dorința de a nu crea conflicte – sau nu am auzit ca înainte de a merge la vreun Consiliu European sau la alte întâlniri și-a luat mandat de la Parlament (…) Nu poți să ieși să ceri unor oficiali din România să îți ceară aprobarea să meargă la niște întâlniri”, a susținut Dragnea.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Ca se supune orbeste indicatiilor mirobolantului dragnea, demonstreaza ca aceasta fiinta vie nu ar avea loc sa traiasca nici macar printre ovinele atat de iubite de Daea.
    Nu pot decat sa aduc inca un omagiu judecatorilor care nu numai ca i-au suspendat executarea pedepsei infractorului dragnea dar nici macar i-au completat-o cu interzicerea drepturilor cetatenesti de a alege si a fi ales, tocmai unuia condamnat pt. furt electoral. Si uite unde s-a ajuns.

  2. probabil se temea sa nu o puna vreun dom’ profesor sa stea in cap si sa faca tumbe pe asfalt in fata presedintelui