G4Media.ro

Patronii depozitului GPL de la Crevedia au depus plângere penală împotriva a…

Sursa foto: G4Media.ro

Patronii depozitului GPL de la Crevedia au depus plângere penală împotriva a trei pompieri care au condus operațiunea de stingere a incendiului produs de explozia stației GPL

Cosmin Stîngă și Ionuț Doldurea, patronii firmei Flagas SRL ce operează stația GPL din Crevedia explodată în 2023, au depus marți prin intermediul avocaților o plângere penală împotriva a 3 pompieri comandanți ai intervenției, potrivit unui comunicat al reprezentanților legali. Stîngă și Doldurea sunt la rândul lor cercetați penal după explozia soldată cu doi morți și 56 de răniți.

Cei doi îi acuză pe pompierii care au coordonat intervenția de abuz de autoritate prin care s-a adus o vătămare gravă intereselor legale ale inferiorului sau subordonatului, neglijență în serviciu, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Doldurea și Stîngă îi acuză pe șefii pompieri că nu ar fi luat în calcul riscul producerii unor explozii și că nu ar fi făcut o recunoaștere corespunzătoare a zonei.

Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă au fost arestaţi preventiv pe 6 septembrie anul trecut, imediat după explozie. Ionuț Doldurea este fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea, care candidează pentru un nou mandat din partea PSD.

Doldurea şi Stângă sunt acţionarii firmei Flagas SRL, care deţine staţia GPL de la Crevedia. Tragedia a avut loc în timp ce era efectuat un transfer de gaz între două cisterne, potrivit informațiilor de la momentul începerii anchetei.

Flagas SRL a fost înfiinţată la data de 8 februarie 2008, are sediul social în municipiul Caracal, judeţul Olt, iar principalul obiect de activitate este reprezentat de „comerţ cu amănuntul al altor bunuri noi, în magazine specializate” (cod CAEN 4778), iar ca obiecte secundare de activitate, printre altele, sunt şi cele de „comerţ cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi şi al produselor derivate”, „comerţ cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate” şi „transporturi rutiere de mărfuri”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Tupeu de interlop!!!!! Nitica inchisoare pe viata i-ar face bine!

    • tupeu de PSDNLUDMR-ist cate controleaza justitia, interne, cct, avocatul poporului .. dupa ce o sa castige , ca sigur PENSIILE SPECIALE savoniere le vor da castig de cauza interlopilor PSDNLUDMR, vor cere si despagubiri de la statul roman .. adica tot din taxele noastre

    • Inchisoare pe viata in Romania nu exista decat in teorie. In practica nici daca face genocid nu sta toata viata in puscarie, pentru ca legile sint facute de infractorii Psd pentru infractori.

  2. Domane fereste, tupu de PSD-ist si de PNL-ist. Trebuie sa fie bolnavi la cap.

  3. Intr-o tara normala aceasta plangere ar fi un factor agravant, dovedeste clar ca infractorii nu au nicio remuscare.

    • Tupeu de borfas, vorba cantecului….
      Mai ramane ca si ala de la Ferma Dacilor sa dea in judecata autoritatile (pe ISU, pe Smurd, pe aia de la ambulanta, pe soferii de pe masinile de pompieri, pe electricienii care i-au facut instalatia, pe Dzeu-tatal, pe Maica Precista, etc) ca i-au omorat copilul si chiar ca se cheama ca tot o tara-bananiera am ramas, dar cu ifose de stapani in buricul pamantului…

  4. Buni avocati…

  5. Lecție pentru funcționarii care se lasă corupți sau nu își fac treaba în mod riguros: când iei șpagă ajungi sclavul militarului, iar când treaba se împute, ăla pe care tu l-ai iertat n-o sa aibă nici un scrupul să ti-o tragă ca să scape el.
    Așa că mai bine să plângă el și cu mă-sa și cu toată familia lui, decât să plângi tu și familia ta.
    Fă-ți treaba ca la carte, lasă-i pe toți să afle asta, inclusiv șefii tai și n-au ce-ți face.