G4Media.ro

Autoritățile din Gorj au de recuperat 43.000 de lei după ce au…

Sursa foto: Pixabay

Autoritățile din Gorj au de recuperat 43.000 de lei după ce au dus un cal la operație / Animalul nu era îngrijit corespunzător de proprietar / ”Nu putem să suportăm toate aceste costuri”

Direcția pentru Gestionarea Deșeurilor și Protecția Animalelor Gorj are de recuperat aproape 10.000 de euro după ce un cal confiscat a fost dus la tratamente și la operație la un centrul specializat din țară, anunță GDS.ro.

Animalul a fost ridicat dintr-o gospodărie anul trecut. Nu era hrănit în mod corespunzător și era și rănit. A fost trimis la un centru din Bacău. Costurile cu întreținerea, tratamentele și operația au trecut de 43.000 de lei. Acum autoritățile încearcă să recupereze suma pe care o au de achitat.

„Factura s-a întors, dar calul a rămas acolo. A fost ridicat anul trecut din Jupânești, dintr-o gospodărie. Nu era bine hrănit și avea o problemă la un picior. Ni s-a spus că are nevoie de operație, au urmat și tratamente pentru vindecare. Plus costurile cu întreținerea. Factura este de peste 43.000 de lei. Nu putem să suportăm toate aceste costuri și suntem obligați să le recuperăm de la proprietari. O să îi dăm în judecată și vedem unde se va ajunge”, a menționat Luis Popa, șeful Direcției pentru Gestionarea Deșeurilor și Protecția Animalelor Gorj.

Zeci de animale din Gorj tratate necorespunzător de către stăpâni au ajuns anul trecut în adăposturi. Conform reprezentanților Direcției pentru Gestionarea Deșeurilor și Protecția Animalelor Gorj, peste 25 de animale au fost ridicate de la începutul anului și până în prezent din gospodării. Inclusiv un porc.

„Era într-o gospodărie din Bălești. Nu era îngrijit cum trebuie. Ajunsese într-o stare deplorabilă. L-am dus la adăpostul din Argeș. Medicul de acolo a vrut să îl ducă la București la RMN, dar porcul a murit înainte să fie dus la RMN”, a mai declarat Luis Popa, directorul Direcției pentru Gestionarea Deșeurilor și Protecția Animalelor Gorj.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Atunci nu luati calul din curtea omului daca nu va asumati sa suportati toate cheltuielile.
    Si vorb-aia, cand un cal are probleme (fracturi) la picioare singura solutie este sa-l….faci de sarmale pt ca alta valoare nu mai aduce.

    • 🙂 daca au vrut sa trimita porcul la RMN ce pretentii ai

    • @fabexdd – Mda, cre’ ca ai probleme la mansarda, grave… te-ai intrebat cat cata valoare ai ma.ta.luta? Si ce masuri se potrivesc in caza ca nu mai aduci nicio valoare?

    • @Kafka faci ce vrei la tine in gradina. aici sunt bani publici. sa platesti pentru „reparatia” unui cal 8500 euro, sa vrei sa trimiti porcul la rmn. sa trimiti calul din gorj la bacau… oare pana acolo nu mai existau alte clinici veterinare? eu sunt curios cum au gasit clinica de la bacau, care sigur a luat banii de la directia de stat. Aici e vorba tot de cheltuit aiurea bani publici. daca tot esti asa de mare iubitor poti sa platesti si sa iei calul, sa platesti si rmn pentru porc

  2. acum o sa ramina proprietarul si fara boii de la bicicleta; daca trebuie operati si aia, a pus-o! va trebui sa-si vinda rinichii!