G4Media.ro

Marile companii intră pe piața inelelor inteligente, care a fost o nișă…

Sursa foto: Samsung

Marile companii intră pe piața inelelor inteligente, care a fost o nișă până acum / Samsung a anunțat Galaxy Ring, iar Apple ia în considerare lansarea „Apple Ring”

Piața inelelor inteligente, care avea puțini jucători cunoscuți în urmă cu un an, a fost luată în vizor de marile companii de tehnologie. Compania Samsung a anunțat oficial zilele trecut Galaxy Ring, iar marea sa rivală Apple ia în considerare lansarea propriului său model de inel smart.

Marile companii intră pe această piață datorită potențialului mare de creștere care există. Potrivit unui studiu publicat de DataHorizzon Research, piața globală de inele smart a avut o valoare de 147 de milioane de dolari în 2022 și va depăși pragul de 1,4 miliarde de dolari până în 2032. Creșterea medie anuală înregistrată va fi, potrivit sursei citate, de aproximativ 25,4%. Prin comparație, rata de creștere medie anuală de pe piața de ceasuri inteligente va fi de 6,84% în perioada 2020 – 2028, transmite Statista.

Inelele inteligente au dimensiuni similare cu cele ale verighetelor obișnuite și sunt preferate de unii oameni ca alternativă la smartwatch-uri și brățările de fitness. Unii utilizatori nu doresc să poarte un ceas, iar alții vor să poarte un model clasic, dar au nevoie și de un dispozitiv care să le monitorizeze sănătatea și activitatea fizică. Printre producătorii cunoscuți de inele inteligente se numără Oura, Origami Labs și McLear.

inele inteligente, galaxy ring, apple ring, inel smart
Galaxy Ring (Sursa foto: Samsung)

Samsung și-a lansat oficial modelul în urmă cu câteva zile. Galaxy Ring va fi disponibil în nouă mărimi, de la S la XL. Dispozitivul, concentrat pe funcțiile de fitness, va monitoriza pașii, ritmul cardiac, saturația de oxigen în sânge sau calitatea somnului. Toate aceste funcții vor putea fi controlate prin intermediul aplicației Samsung Health. Compania nu a anunțat prețul dispozitivului, care va ajunge pe piață cândva în acest an. Potrivit unor surse, dispozitivul va fi lansat în vară, împreună cu smartphone-urile pliabile Samsung Galaxy Z Fold6 și Galaxy Z Flip6.

Cele mai cunoscute modele de inele inteligente, cele de la Oura, costă între 330 și 500 de euro.

Printre companiile interesate să intre pe piață se află și Apple. Compania ia în calcul dezvoltarea unui inel smart, dar deocamdată nu a început lucrul la el, transmite agenția Bloomberg.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează