G4Media.ro

Guvernul israelian amenință cu represalii rebelii houthi din Yemen, după atacurile lansate…

sursa foto: Captură video

Guvernul israelian amenință cu represalii rebelii houthi din Yemen, după atacurile lansate de aceștia asupra sudului Israelului

Guvernul israelian a ameninţat marţi cu represalii gruparea şiită houthi din Yemen, în urma atacurilor cu drone şi rachete efectuate şi revendicate de aceasta asupra sudului Israelului, relatează agenţia EFE conform Agerpres.

Într-o declaraţie acordată presei, consilierul pentru securitate naţională al premierului israelian Benjamin Netanyahu, Tzachi Hanegbi, a spus că va exista un răspuns din partea Israelului dacă respectiva grupare susţinută de Iran continuă atacurile, care au fost până în prezent respinse de antiaeriana israeliană.

Armata israeliană a anunţat marţi mai devreme că a interceptat o rachetă sol-aer lansată dintr-o zonă a Mării Roşii, al doilea atac de acest fel într-o singură zi, pentru doborârea acestei rachete fiind folosit sistemul antiaerian Arrow pentru prima dată de când a început pe 7 octombrie războiul cu gruparea Hamas.

Tot marţi, sirenele de raid aerian au fost activate în oraşul turistic israelian Eilat, în urma observării unei ţinte aeriene de asemenea în zona Mării Roşii.

De partea lor, rebelii houthi au revendicat în aceeaşi zi trei atacuri cu rachete şi drone asupra Israelului şi au ameninţat că acestea vor continua atât timp cât continuă şi bombardamentele israeliene asupra Fâşiei Gaza.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Coalitia descultilor teroristi poate fi anihilata nuclear. Oricum Yemenul este un stat terorist ca si Rusia.