G4Media.ro

Primăria Capitalei vrea mai mulți bani pentru protocol: Apar cadourile de 1.000…

Sursa foto: G4Media / Ilona Andrei

Primăria Capitalei vrea mai mulți bani pentru protocol: Apar cadourile de 1.000 de lei și deconturile pentru vizite la obiectivele turistice

Primăria Generală vrea să crească prețurile pentru acțiuni de protocol. Un proiect în acest sens ar putea primi votul, marți, în Consiliul General. În nota de fundamentare, decizia este motivată de evoluția prețurilor de consum din ultimele 12 luni, coroborate cu rata inflației și cu previziunile economice pe termen scurt. De asemenea, organizarea unor acțiuni de protocol atrage și creșterea cheltuielilor.

În documentul propus, limita maximă pentru mese oficiale la 480 de lei pe persoană, pentru cocteiluri și recepții de 100 de lei pe persoană, pentru cheltuielile de cazare pentru invitași străini este de 1350 de lei pe persoană. Limita pentru cadouri este de 1000 de lei de persoană, iar pentru vizitarea obiectivelor turistice, de 200 de lei de persoană.

Documentul precizează şi faptul că limitele de cheltuieli au fost actualizate, ultima dată, în raport cu indicele preţurilor de consum al produselor alimentare și indicele prețurilor de consum la servicii, în anul 2018, printr-o decizie a Guvernului. Nivelul și categoriile de normative nu mai sunt în acord cu realitatea economică și nici nu includ toate tipurile de cheltuieli efectuate de Municipiul București în cadrul acţiunilor de protocol.

Citește mai multe pe Buletin de București

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. In tara in care studentii sunt lasati citeasca langa biblioteca nationala inconjurati de pet-uri, primaria generala vrea mai multi bani pentru sucuri. Sa ia de la ALPAB.