G4Media.ro

Organizația teroristă Hamas folosește spitalul Al-Shifa din Gaza ca centru de comandă…

Sursa foto: MAHMUD HAMS / AFP

Organizația teroristă Hamas folosește spitalul Al-Shifa din Gaza ca centru de comandă și control, susține armata israeliană

Organizația teroristă Hamas folosește spitalul Al-Shifa din Gaza ca centru de comandă și control, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Forțelor de apărare israeliene (IDF), Daniel Hagari, în timpul unui briefing, scrie Jerusalem Post.

El a confirmat, de asemenea, că există combustibil în spitalele din Gaza, împărtășind două conversații înregistrate de locuitori din Gaza pe această temă și anunțându-i pe ascultători că „aceste informații au fost împărtășite cu membrii comunității de informații”. „Acestora li s-au dat toate aceste informații și chiar mai mult și le-au acceptat.”

Hamas folosește Al-Shifa, cu cele 1.500 de paturi și 4.000 de angajați, precum și alte zone strategice și sensibile – alte spitale, moschei, centre UNRWA și altele – ca scuturi pentru rețeaua sa subterană de tuneluri, a explicat Hagari. În plus, a adăugat el, în special în Al-Shifa, Hamas conduce părți ale centrului său de comandă și control în diferite departamente, desfășurând atacuri cu rachete împotriva Israelului și alte activități teroriste.

„Hamas are, de asemenea, o intrare în tunelurile sale teroriste din interiorul secțiilor spitalului”, a spus el. „Din diferite locuri din interiorul spitalului, se poate intra în tunelurile subterane”.

„În acest moment, teroriștii se mișcă liber în spitalul Al-Shifa”, a continuat Hagari. „Sute [de teroriști] au fugit în spital pentru a se ascunde după masacrul din 7 octombrie.”

„Hamas duce războiul din spitale”, a subliniat el, adăugând că acest lucru „nu numai că pune în pericol viețile israelienilor, dar exploatează civili nevinovați din Gaza ca scuturi umane”.

Într-o conversație înregistrată între două persoane anonime, interlocutorul B întreabă: „Unde se află sediul principal al Brigăzii Al-Qasam?” Interlocutorul A răspunde: „Sub complexul Al-Shifa. Da, cartierul general al conducerii se află sub complexul Al-Shifa. Băile, sediile camerelor”.

Mai mult, Hagari a susținut că Hamas și spitalul Al-Shifa au mult combustibil.

Într-o altă conversație înregistrată între două persoane anonime, un interlocutor spune că Hamas controlează spitalul și are combustibil și că cei „cu relații” pot aduce containere de combustibil și le pot umple.

„În subteran, eu zic că au cel puțin jumătate de milion de litri” de combustibil, spune interlocutorul.

„Hamas fură de la civilii din Gaza pentru a-și alimenta atacurile”, a spus Hagari.

În partea de început a războiului, IDF și UNWRA au confirmat că Hamas a furat combustibil de la organizație.

„Atunci când instalațiile medicale sunt folosite în scopuri teroriste, acestea riscă să își piardă protecția împotriva atacurilor”, a precizat Hagari.

Purtătorul de cuvânt, care și-a transmis mesajul în limba engleză pentru presa străină, a declarat că el și echipa sa au și alte înregistrări și videoclipuri pe care le vor împărtăși mai târziu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Hamas a propus distrugerea Israelului. De aceea a fost ales în Gaza. Ceea ce nu au înțeles palestinienii de acolo e că Hamasul e adeptul sinuciderii colective. De aceea se ascund în spitale și scoli. Tot din același motiv nu lasă pe nimeni să plece de sub ploaia de bombe.

  2. Nătărăii din Occident care finanțează ”ajutoarele palestinienilor” poate vor înțelege în sfârșit că banii lor ajung de fapt la Hamas și finanțează mașina de război teroristă. Poate.